Redacción •  Catalunya •  04/12/2017

Xavier Domènech: «Ens alegrem que el PSC se sumi a la Hisenda pròpia i solidària però nosaltres som més fiables: no diem que no farem president a Rajoy i després l’investim»

El candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya en Comú - Podem defensa que el programa pel 21D aprovat avui és la garantia per fer avançar el país i “decisiu” pel futur de Catalunya.

Xavier Domènech: «Ens alegrem que el PSC se sumi a la Hisenda pròpia i solidària però nosaltres som més fiables: no diem que no farem president a Rajoy i després l’investim»

«Aquest espai, aquest programa i aquesta gent són els decisius pel futur de Catalunya, i per això volen fer veure que no hi som, però el 21D transformarem la realitat i la canviarem radicalment», ha destacat avui Xavier Domènech, candidat de Catalunya en Comú – Podem (CatECP), just després que els inscrits i les inscrites hagin aprovat el programa de la formació per a les eleccions del 21 de desembre. A l’Assemblea programàtica celebrada al Poliesportiu Municipal Marina Besòs de Sant Adrià del Besòs, Domènech ha llançat també un missatge al PSC: «Ens alegrem que el PSC se sumi a la Hisenda pròpia i solidària, però nosaltres som més fiables: no diem que no farem president a Rajoy i després l’investim».

Domènech ha alertat que els catalans i catalanes es troben en un “moment crític” que ha estat provocat “per fulls de ruta fracassats que ens han fet retrocedir com a país”, i ha avisat “no podem esperar més” per aconseguir “avenços reals”. Uns avenços que es fan “arremangant-se i lluitant, no pintant fulls de ruta irreals”. “Catalunya es rebel·larà contra els blocs en què la volen tenir atrapada. És molt més gran que aquests blocs”, ha afirmat. “Direm no als blocs i sí al canvi i a la construcció per fer fora el PP aquí i allà”, ha dit el cap de llista, que ha recordat que “som més forts i lliures quan els nostres germans i germanes ho són”.

A l’acte hi ha intervingut també el Secretari General de Podemos, Pablo Iglesias, que ha destacat el “doble fracàs” de la dreta espanyola que “ha estat incapaç de construir una idea d’Espanya atractiva” i també dels qui “amb tons grandiloqüents van prometre una cosa que sabien que era mentida i que podia tenir conseqüències desastroses”. “A partir del 21D fa falta algú que s’assegui en una taula i hi sigui capaç d’asseure gent que pensa diferent per a dialogar i buscar solucions. Aquesta persona és Xavier Domènech”, ha sentenciat, Iglesias, que ha definit el vot a CatECP com el vot de la “reconciliació” i no de la “venjança”, alhora que ha posat Barcelona com a exemple de que “es pot governar per a tots els ciutadans i no enfrontant una meitat contra l’altra meitat”

Per la seva part, Elisenda Alamany, número 2 per Barcelona de CatECP, ha insistit en què «aquestes eleccions no van de blocs, sinó de sortir del bucle i de votar a favor de posar la gent al centre, a favor de posar Catalunya en marxa». “Proposem no només decidir en quin país volem viure, sinó també en quin tipus de país. I nosaltres proposem un pla de rescat social que reverteixi les retallades del senyor Artur Mas», ha exposat. «A aquells que diuen que vindrà el TC i tombarà totes les lleis se’ls ha de recordar que a l’Ajuntament de Barcelona ja ho estem fent. Si alguns renuncien a fer política pel TC, que deixin pas a la gent que no tirarem la tovallola mai!», ha remarcat Alamany.


Catalunya en Comú-Podem /  Pablo Iglesias /  Xavier Domènech /