Redacción •  Catalunya •  03/10/2017

Barcelona En Comú se suma a l’aturada del 3 d’octubre contra la repressió policial i l’autoritarisme

Des de Barcelona En Comú condemnem enèrgicament l’escalada repressiva i la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’Estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre. Les actuacions policials per evitar la participació democràtica, van causar més de 800 persones ferides vulnerant els drets i llibertats bàsiques. És per això que avui ens sumen a l’aturada general convocada a Catalunya i donem suport a totes les treballadores per emparar-se en el dret fonamental de vaga.

Barcelona En Comú se suma a l’aturada del 3 d’octubre contra la repressió policial i l’autoritarisme
La incapacitat política del Partit Popular per resoldre políticament el conflicte amb Catalunya l’ha dut en aquestes últimes setmanes a aplicar polítiques d’excepció impròpies de qualsevol estat democràtic. Estem davant un punt d’inflexió on s’han creuat totes les línies vermelles: és un dels fets més greus de violència institucional dels darrers 30 anys. Condemnem la repressió i la vulneració de drets i llibertats civils, sexuals i polítiques, tant individuals com col·lectives, que s’estan produint a Catalunya en forma d’un estat d’excepció encobert i ens unim a les múltiples demandes perquè els cossos i forces de seguretat de l’Estat traslladats abandonin Catalunya.
 
Fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. Davant les polítiques austericides que han precaritzat les nostres vides durant aquests darrers anys i que han desmantellat el sector públic, cal que ens organitzem i apostem per una carta de drets socials que posi en valor totes les experiències, pràctiques i coneixements acumulats per part dels diferents moviments socials durant tots aquests anys.
 
També recollim la crida des dels col·lectius feministes a sumar-se a la convocatòria, assenyalant la violència estructural que possibilita la repressió de drets i llibertats, la brutalitat i la violència policial, i denunciant el comportament vexatori i les agressions sexuals que van patir dones l’1 d’octubre.
 
Barcelona En Comú se suma avui a les diverses convocatòries de concentracions i manifestacions a la ciutat per continuar mobilitzant-nos pels drets de tots i totes, i convoca a la concentració a Plaça Universitat a les 18 hores.
 

3-O /  Barcelona en Comú /  huelga general /