Redacción •  Catalunya •  02/07/2016

La CUP aprova el reglament i obre el període de presentació de candidatures al Secretariat Nacional

Seguint els passos que els cupaires ja fa setmanes que han iniciat per renovar el Secretariat Nacional, el Consell Polític celebrat avui a Cardedeu ha aprovat el reglament electoral per a la renovació del secretariat i ha obert el període d'elaboració i presentació de candidatures a la Comissió Electoral.

La militància té ara fins al 14 de juliol per presentar les seves candidatures per equips i individuals, avalades almenys per una assemblea local, i amb una composició d’un 40% de dones. Un cop validades les candidatures, a partir del 15 de juliol i fins a finals de mes, es presentaran a la militància en assemblees territorials i la primera setmana d’agost tota la militància de la CUP podrà finalment votar de forma telemàtica. El 7 d’agost es comunicaran els resultats i la CUP presentarà el nou secretariat.

El procés de renovació del secretariat de la CUP ve dels acords aprovats a l’Assemblea Nacional d’Esparreguera, del 22 de maig, i respon a una voluntat de reforçar el secretariat des de l’assemblearisme. La novetat del sistema d’Esparreguera està en que 11 dels 15 membres del secretariat seran escollits per equips i 4 en candidatures individuals. Els equips hauran de presentar un pla de treball, uns reptes per a l’organització a curt i llarg termini i una proposta concreta de quines persones de la candidatura que podran ocupar cadascuna de les àrees del secretariat. El sistema de candidatures col·lectives millorarà la cohesió i la capacitat d’acció política de l’organització.

Al Consell Polític d’avui també s’han presentat quatre noves assemblees locals: Creixell al Tarragonès; Tornabous a l’Urgell, Parets del Vallès al Vallès Oriental; i Tona, a Osona.
 


CUP /