Endavant •  NdP Endavant •  Catalunya •  01/08/2018

Endavant denunciem la impunitat de la Guardia Civil i exigim que se’n vagin

Fins ara, l'acció s'ha fet a Canovelles, Lleida, Barcelona, Girona, l'Escala o Tarragona.

Endavant denunciem la impunitat de la Guardia Civil i exigim que se’n vagin

“Tenim llibertat per violar”, “Tenim la legitimat per torturar”, “Ens agrada fer ús de la violència” o “Deixeu-nos actuar impunement”. Amb aquests lemes, Endavant (OSAN) denunciem la impunitat de la Guardia Civil als Països Catalans. Són frases escrites en pancartes penjades davant de la casernes de la Guardia Civil arreu de la nació per exigir que se’n vagin. Fins ara, l’acció s’ha fet a Canovelles, Lleida, Barcelona, Girona, l’Escala o Tarragona.

Aquests darrers mesos, hem viscut casos molt mediàtics on s’ha tornat a posar de manifest la impunitat de què gaudeixen els cossos repressors de l’Estat espanyol. Des de les càrregues policials de l’1 d’octubre, fins al cas dels joves d’Altsasu i passant per la ignominiosa sentència de la Manada. En tots aquests casos, la Guardia Civil hi he estat implicada, o bé com a agressora o bé com a inculpadora i falsa víctima. La impunitat de què ha gaudit ha estat la norma habitual.

Per denunciar tot això, hem penjat pancartes davant de les casernes de Canovelles, Lleida, Gràcia i Ciutat Vella (Barcelona), Girona, l’Escala, Ciutat Vella o Tarragona. “Tenim llibertat per violar”, “Tenim la legitimat per torturar”, “Ens agrada fer ús de la violència” o “Deixeu-nos actuar impunement” han estat els lemes de denúncia.

Volem expressar el nostre rebuig a aquests titelles que l’Estat Espanyol utilitza per poder conservar el seu caràcter feixista, capitalista, masclista i opressor. L’acció es repetirà encara durant l’agost a més punts dels Països Catalans.


Endavant /  Guardia Civil /