ECP •  Redacción •  Actualidad •  19/04/2019

Jaume Asens: “Pedro Sánchez ha posat una catifa vermella als culpables de la bombolla del lloguer”

“Com pot venir la senyora Batet a Tarragona i donar lliçons de socialisme quan a Tarragona governen amb la dreta?”, s’ha preguntat el candidat d’En Comú Podem.

Jaume Asens: “Pedro Sánchez ha posat una catifa vermella als culpables de la bombolla del lloguer”

El candidat que d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha denunciat aquesta tarda que “el PP i el PSOE han convertit Catalunya en un paradís fiscal per als qui estan provocant que els nostres veïns i veïnes es vegin obligats a marxar dels seus barris”. “Si deixem que els especuladors tractin el nostre país com un casino i seguim sense construir habitatge públic”, ha dit, “estem condemnats a les famílies del nostre país a viure en la incertesa”.

Segons Asens, el PSOE ja ha demostrat que “ni té les mans lliures per fer-ho, ni la voluntat política per tirar-ho endavant”. De fet, ha afirmat que “Pedro Sánchez ha posat una catifa vermella als culpables de la bombolla del lloguer”. Per això, votar un Govern de progrés, ha dit, “és votar En Comú Podem”.

En un acte celebrat a Tarragona, el candidat ha dir que “quan Pedro Sánchez posa una catifa vermella als culpables de la bombolla immobiliària, quan no s’atreveix a plantar-li cara als fons d’inversió, nosaltres diem que no ens tremolarà el pols per plantar cara a aquests fons d’inversió i els direm que si volen fer negoci a Catalunya hauran de pagar impostos com tothom”. En aquest sentit, Asens ha afirmat que En Comú Podem “vol governar pel 99% que impulsa l’economia d’aquest país”.

El candidat també ha criticat que el PSC parli en nom de Tarragona quan “els drets més bàsics de la ciutadania com l’habitatge no estan garantits” perquè a Tarragona, a Salou, “el preu del lloguer s’ha disparat un 8% en un any”. “Com pot venir aquí la senyora Batet i donar lliçons de socialisme, quan a Tarragona governen amb la dreta?”, ha insistit.

La número dos per Barcelona, Aina Vidal, ha denunciat que en aquesta “legislatura perduda”, En Comú Podem “s’ha deixat la pell per millorar la vida de la gent” mentre d’altres, en referència a ERC, “s’amagaven entre impresores”. A més, davant la negativa del PSOE a derogar la reforma laboral, Vidal ha afirmat que “els drets laborals no es discuteixen” i que En Comú Podem “és l’única garantia per a recuperar-los i derogar les dues reformes laborals” del PP i del PSOE. “Necessitem crear un nou contracte social, verd i feminista en el que el Govern tingui la responsabilitat de crear ocupació”, ha reivindicat la número 2 per Barcelona.

Sobre les polèmiques paraules al debat de TVE de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, Vidal ha estat contundent: “És molt fàcil: només és sí quan és sí”. A més, ha criticat als que qüestionen a qui hem d’estimar: “Jo us dic: ens hem d’estimar amb qui ens dóna la gana, on ens dóna la gana i quan ens dóna la gana. Prou masclisme i LGTBfòbia”.

Per últim, el candidat per Tarragona d’En Comú Podem, Ismael Cortés, ha reivindicat els valors republicans: llibertat, igualtat i fraternitat. “Però nosaltres reivindiquem una igualtat diferent de la que parla C’s, que és de pandereta”, ha matisat el candidat. I és que, ha afegit, “nosaltres ens referim a un sistema públic que garanteixi les pensions, la sanitat i l’educació”. “Nosaltres defensem un sistema que garanteixi la igualtat d’oportunitats” en el que l’educació és clau, ha afegit. Cortés, a més, ha apuntat un objectiu fonamental del projecte polític d’En Comú Podem, “recuperar els joves que van haver de marxar a buscar feina perquè aquest país no els oferia oportunitats”.


28A /  campaña electoral /  Catalunya /