Redacció •  Catalunya •  29/04/2024

Albiach: “Davant d’un Partit Socialista que arrossega els peus, l’única garantia per tenir un govern progressista a Catalunya que avanci amb ambició i defensi la democràcia som els Comuns”

  • La candidata de Comuns Sumar assegura que després de l’anunci del president Sánchez de continuar al Govern de l’Estat “és el moment per impedir que el lawfare segueix existint”.
Albiach: “Davant d’un Partit Socialista que arrossega els peus, l’única garantia per tenir un govern progressista a Catalunya que avanci amb ambició i defensi la democràcia som els Comuns”

La candidata dels Comuns a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, ha anunciat avui que, “davant d’un Partit Socialista que arrossega els peus”, els Comuns són “l’única garantia per tenir un govern progressista a Catalunya que avanci amb ambició i defensi la democràcia”. Ho ha fet en roda de premsa des de la seu del partit com a reacció a la decisió del president Sánchez de continuar liderant el govern de coalició estatal.

“Respectem la decisió del president i sé que ha deixat a molta gent alleugerida perquè el govern de coalició continuarà avançant”, ha començat Albiach, qui ha retret, però, que “la ciutadania progressista no es mereix el que ha passat aquests 5 dies amb la inestabilitat i incertesa que ha generat el partit socialista durant aquests dies”. Albiach ha assenyalat que “el lawfare no és una cosa nova i lamentem que el Partit Socialista no hagi fet res davant d’això fins que no ha tocat personalment al president”.

Sobre el ‘punt i a part’ anunciat pel president, Albiach ha indicat que ha de servir per reaccionar: “Cal una veritable regeneració democràtica i cal governar a l’ofensiva i amb ambició”. I és que per a la líder dels Comuns “ara és el moment per impedir que el lawfare segueix existint”. Un lawfare que, segons ha recordat Albiach, “no és nou perquè ja l’han patit Mònica Oltra, Ada Colau, Pablo Iglesias i Irene Montero i líders independentistes”.

“És el moment d’actuar amb urgència i prendre decisions, amb la derogació immediata la llei la mordassa i renovar la cúpula del Consell General del Poder Judicial, sense esperar cap acord amb la dreta”, ha indicat Albiach. La candidata ha instat al PSOE a redoblar els esforços del Govern de Coalició: “Hem d’anar a l’ofensiva, amb ambició per acabar amb les llistes d’espera, millorar els salaris dels treballadors i garantir el dret a l’habitatge”.


comuns /