Redacció •  Catalunya •  27/10/2023

BComú aconsegueix la unanimitat del Plenari per mantenir la rebaixa dels títols de transport durant 2024

La presidenta del grup municipal, Ada Colau, ha reivindicat que els comuns “a través de Sumar hem aconseguit que la rebaixa s’inclogui a l’acord de l’Estat”. La proposició, que contempla congelar les tarifes de l’ATM per a usuaris habituals així com el manteniment de la bonificació del 50% a la T-Usual i la T-Jove, ha estat aprobada per unanimitat.

BComú aconsegueix la unanimitat del Plenari per mantenir la rebaixa dels títols de transport durant 2024

La presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha presentat avui al Plenari una proposta per mantenir la rebaixa dels títols de transport públic durant el 2024, una rebaixa que es va iniciar al 2022 arrel d’una proposta de la propia alcaldessa i que ha suposat un èxit sumant fins a 53 milions de validacions aquest setembre, el millor resultat de l’històric a l’ATM.

Segons ha explicat Colau, aquesta rebaixa “s’ha demostrat un èxit: rècord de validacions, la ciutadania ho valora positivament i a més a més lluitem contra el canvi climàtic”. La proposició de Barcelona en Comú es dona en paral·lel a la publicació de l’acord entre PSOE i Sumar per un govern progressista a Espanya, un acord que recull aquesta i moltes altres polítiques pioneres del mandat previ a la ciutat com ara un dentista públic, regular els pisos turístics, un pla de salut mental per joves o la climatització de les escoles. En aquest sentit, Colau ha volgut destacar que els comuns “a través de Sumar, hem aconseguit que aquesta rebaixa s’inclogui a l’acord de l’Estat, ja que aquesta no és una mesura que es pugui fer en exclusiva des de Barcelona”.

La presidenta del grup municipal dels comuns ha volgut destacar també que la rebaixa “és una qüestió de prioritats i de model: en plena emergència climàtica, no s’entén que hi hagi projectes faraònics com l’ampliació de l’aeroport, que afavoreixen el canvi climàtic i destrossen el territori, quan el mes de setembre els usuaris de bus, metro i tramvia han sumat 57 milions de passatgers front als 4,5 milions de l’aeroport”. La proposició, que contempla congelar les tarifes de l’ATM el proper 2024 per a usuaris habituals així com el manteniment de la bonificació del 50% a la T-Usual i a la T-Jove, ha estat aprovada per unanimitat.


Barcelona en Comú /