Ada Colau •  Catalunya •  27/06/2022

La Barcelona que volem

Som capital científica, cultural i tecnològica, una ciutat mediterrània de comerç i de talent, i la transformació urbana que estem impulsant per fer front a l’emergència climàtica i a la contaminació és un referent internacional.

La Barcelona que volem

Barcelona sempre ha estat, és i serà la meva ciutat. Per això, m’omple d’esperança veure tot el que hem aconseguit en només uns anys i em sento molt orgullosa que Barcelona, la nostra ciutat, tingui avui un gran projecte en marxa.

La política ha de servir per millorar la vida dels veïns i les veïnes en el seu dia a dia. Alhora, la política és l’eina més important que tenim com a societat per aixecar els fonaments que hauran d’orientar i sostenir el nostre futur compartit. Governar de manera responsable obliga a una gestió eficient i transparent dels recursos.

Però això no és suficient. Governar amb mirada llarga implica ordenar l’agenda de prioritats entenent el context i les necessitats del present, però també amb una clara visió de futur. Només així estarem preparades per afrontar els nous reptes i aprofitar les oportunitats que se’ns presenten.

L’objectiu, per tant, no és transformar per transformar. L’objectiu és transformar per millorar el benestar present i futur de la ciutadania.

Els canvis profunds necessiten temps, però, un cop activats, esdevenen imparables. I malgrat que ens queda un llarg camí per recórrer, no hem d’oblidar mai que hem aconseguit coses que, fins fa molt poc, ens deien que eren impossibles.

Avui, l’Ajuntament de Barcelona és l’administració que més habitatge de lloguer social construeix de tot l’Estat i, per quart any consecutiu, la capital amb major inversió social de tota Espanya.

Durant els darrers anys hem enfortit els serveis públics de la ciutat, reforçant per exemple el servei de neteja Cuidem Barcelona, al que dediquem un 10% del pressupost municipal, o ampliant la dotació de la Guàrdia Urbana amb més recursos i la plantilla més gran de la història.

Però no ens hem quedat aquí. Barcelona ha estat reconeguda per impulsar serveis pioners com el dentista municipal per a persones vulnerables —que, en breu, farem extensible al conjunt de tota la població—, crear una unitat antidesnonaments que no existia, posar en marxa una elèctrica pública i desplegar el servei Konsulta’m, que ofereix suport psicològic gratuït i sense cita prèvia, fent de la salut mental una de les prioritats del nostre govern.

Som capital científica, cultural i tecnològica, una ciutat mediterrània de comerç i de talent, i la transformació urbana que estem impulsant per fer front a l’emergència climàtica i a la contaminació és un referent internacional.

Fem realitat la Barcelona que volem i la vida que volem, de l’única manera possible, juntes. Uneix-te.

Actualment, liderem la recuperació econòmica a Espanya amb les millors dades de reducció de l’atur de l’Estat i amb més contractes indefinits que mai.

Som la ciutat que ha rebut més fons europeus Next Generation perquè apostem per una transició verda i digital que posa al centre les persones. Davant tots aquests avenços trobarem algunes resistències.

Sentirem soroll per part d’aquells que han perdut privilegis i que voldrien retornar a la ciutat del passat. La ciutat que donava barra lliure a l’especulació, amplificava les desigualtats i acceptava que la normalitat és que l’aire que respiren els nostres infants i les persones grans estigui contaminat.

Però un projecte veritablement fort no és aquell que té el suport dels grans poders mediàtics o econòmics, sinó el que té l’empenta, la força i la complicitat de la gent i dels barris i els barcelonins i barcelonines tenim clar en quina ciutat volem viure i quina ciutat volem deixar a les generacions vinents.

Els nostres nens i nenes mereixen créixer i educar-se en una Barcelona justa, verda, saludable i plena de vida. Una ciutat de futur. Ara que comencem a recollir els fruits, i el canvi ja és tangible en les nostres vides i en els nostres barrris, és més necessari que mai continuar empenyent amb força. Per això és imprescindible que la gent comú, que les persones com tu, continuïn formant part d’aquest canvi i en siguin protagonistes.

*Ada Colau. Alcaldessa de Barcelona.

Fuente: https://barcelonaencomu.cat/ca/post/la-barcelona-que-volem


Ada Colau /