Redacció •  Catalunya •  27/03/2024

Janet Sanz: “Avui s’ha constatat un secret a veus: ERC ha votat els pressupostos perquè tenia tancat un acord de govern amb el PSC”

BComú ha votat en contra de la qüestió de confiança del PSC després que aquest no hagi fet cap proposta sobre mandat ni governabilitat de Barcelona, tal com van refrendar les bases de l’espai. «Estan al govern perquè nosaltres els hi vam donar la nostra confiança, vam votar la tramitació de pressupostos a canvi de res, la mà estesa l‘hem tingut sempre: però no han volgut ni parlar amb nosaltres” ha recordat Colau al Plenari.

Janet Sanz: “Avui s’ha constatat un secret a veus: ERC ha votat els pressupostos perquè tenia tancat un acord de govern amb el PSC”

Barcelona en Comú no ha donat avui la seva confiança a Jaume Collboni, que s’ha sotmès a una qüestió de confiança després de ser incapaç de sumar una majoria suficient per tirar endavant els pressupostos a Barcelona. La decisió del grup municipal de BComú, refrendada per les bases de l’espai la passada setmana, és coherent amb l’anunci que no donarien suport al PSC si aquest no convocava una taula per negociar un acord de mandat i de govern de ciutat amb les tres forces progressistes del Plenari, tal com els comuns venien demanant des que van investir alcalde Jaume Collboni, el passat mes de juny, en un acte de generositat tot i només separar 300 vots les dues forces. “Estan al govern perquè nosaltres li vam donar la nostra confiança, li vam votar la tramitació dels pressupostos a canvi de res, la mà estesa l‘hem tingut sempre: però vostès no han volgut ni parlar amb nosaltres” ha explicat al Plenari Ada Colau, que ha recordat que tot i així el PSC “porta 10 mesos anant de banda a banda entre el model de ciutat de Junts i el model de ciutat dels comuns, i això ens fa desconfiar”.

En acabar el Plenari, la portaveu del grup municipal, Janet Sanz, ha explicat també que avui s’ha constatat el fracàs de Collboni que, podent escollir dues majories possibles entre Junts i BComú, ha preferit continuar amb un govern feble i en minoria. Quant a l’anunci d’ampliació del govern que ha fet l’alcalde, Sanz considera que “s’ha constatat un secret a veus: ERC ha votat els pressupostos perquè tenia tancat un acord de govern amb PSC”. La portaveu de BComú creu que tot aquests mesos de suposades negociacions han estat un ‘fake’ per part del govern.


Barcelona en Comú /