Redacció •  Catalunya •  26/04/2024

Més de 15.000 treballadors/es dels grups DXC i Accenture cridats a la vaga el 29 i 30 d’abril

  • A Catalunya hi ha prop de 4000 treballadors/es, que ja van fer dos dies de vaga majoritària els passats 21 i 22 de març a DXC i el 14 de març en el cas d’Accenture.
Més de 15.000 treballadors/es dels grups DXC i Accenture cridats a la vaga el 29 i 30 d’abril

Els sindicats CGT, CCOO, CNT, ELA, LAB, Intersindical-CSC, CSI, USO, SIIE criden a dues jornades de vaga a les empreses del grup Accenture i DXC, cosa que suposa que més de 15.000 treballadores del sector informàtic han estat convocades. El motiu, la congelació salarial i la gran pèrdua de poder adquisitiu acumulada en els darrers anys.

Accenture i DXC són multinacionals que proporcionen serveis tecnològics a les principals empreses logístiques, administracions públiques, sector financer, transport, energètiques i un llarg etcètera.

Tots dos grups han acumulat milers de milions de beneficis durant els darrers anys, situació que contrasta amb la congelació salarial que pateixen les seves plantilles, les quals han perdut més d’un 17% de poder adquisitiu.

Les i els treballadors tant d’Accenture com de DXC consideren aquesta situació insostenible i després d’haver convocat vagues per separat per assolir una solució, a DXC les posicions d’empreses i treballadores segueixen estant extremadament allunyades i en el cas d’Accenture l’Empresa es nega fins i tot a negociar.

Per això, les i els treballadors han unit les forces per als dies 29 i 30 d’abril. La coincidència de la vaga a les dues empreses, juntament amb els festius 1 de maig (i 2 de maig a Madrid), posarà a prova els principals sectors productius del país.

Durant les jornades de vaga es realitzaran 18 concentracions i manifestacions reivindicatives conjuntes d’ambdues plantilles a tot l’estat, així com un altre tipus d’accions amb l’objectiu de moure les empreses de les seves posicions intransigents i cobdicioses i negociïn una solució.

Com sabem, aquestes jornades de vaga poden suposar problemes de primer ordre a l’operativa habitual de bancs, logística i energia i, per tant, importants penalitzacions per a les empreses en vaga. Els convocants mantenen la disposició al diàleg i a arribar a un acord, però de moment les empreses han optat per la confrontació.

Girona

Manifestació el proper 29 d’abril a les 11h des de la plaça Pompeu Fabra fins al carrer migdia (davant la Caixa) i pel 30 d’abril concentració de 11h a 12:30 davant la subdelegació del govern a Girona.

Barcelona

Dilluns 29 11:00h Concentració davant les Torres de la Caixa a Avda. Diagonal 621-627.
Dimarts 30 11:00 Manifestació des de Vidacaixa (C/Juan Gris 2) fins a Cellnex (Passeig Zona Franca 105).


huelga /