Redacció •  Catalunya •  24/12/2021

El Suprem jutjarà Eulàlia Reguant per negar-se a respondre a l’extrema dreta durant el judici a l’1O

  • El Tribunal Suprem ha obert la fase de judici oral contra la diputada de la CUP-NCG, Eulàlia Reguant, per haver-se negat a contestar a l’acusació popular de Vox durant els judicis contra el procés d’autodeterminació, quan era testimoni del president d’Òmnium Cultural Jordi Cuixart.
  • La Fiscalia demana 6 mesos de presó i inhabilitació contra la diputada de la CUP per un delicte de desobediència greu.
El Suprem jutjarà Eulàlia Reguant per negar-se a respondre a l’extrema dreta durant el judici a l’1O

Demanen a Reguant sis mesos de presó, que li pot comportar la inhabilitació per l’exercici del càrrec de diputada, per un delicte de desobediència greu. Davant d’aquesta nova ingerència judicial contra una diputada del Parlament de Catalunya, Reguant ha afirmat que la seva causa “és una mostra més de la voluntat de l’Estat d’anul·lar l’independentisme a través dels processos judicials”. És per això, que la formació anticapitalista manifesta que cal “utilitzar la repressió com un boomerang contra l’Estat i derivar-ne la seva deriva autoritària”.

La diputada anticapitalista també ha reiterat que “era de justícia i un dret” assenyalar la presència de l’extrema dreta en el judici del Tribunal Suprem contra l’independentisme. La candidatura exclama que no es pot normalitzar la seva presència ja que és un “aparell més del propi Estat, hereva d’un franquisme que mai es va depurar i que té com a objectiu garantir la unitat territorial per sobre de qualsevol dret fonamental”. “Tornarien a desobeir per evidenciar que el feixisme no pot tenir cabuda en una societat que es pretén justa”, afirma Reguant.

Finalment, la diputada s’ha posat a disposició del moviment independentista, així com també ho va fer Pau Juvillà, perquè s’utilitzi la seva causa com una oportunitat per avançar en el dret a l’autodeterminació.


CUP /