Redacción •  Catalunya •  24/03/2024

Colau: “Votar aquest pressupost seria donar un xec en blanc perquè demà mateix aprovin mesures contra el nostre model de ciutat”

  • El grup municipal de BComú ha votat en contra dels pressupostos del PSC després que aquest no hagi fet cap proposta sobre mandat ni sobre la governabilitat de Barcelona, i tal com van refrendar les bases de BComú.
  • La presidenta dels comuns ha remarcat: “Collboni ho tenia molt fàcil, podia arribar a aquest Ple no amb una, sinó amb dues majories: amb Junts o amb les forces progressistes, i no n’ha volgut explorar cap”.
Colau: “Votar aquest pressupost seria donar un xec en blanc perquè demà mateix aprovin mesures contra el nostre model de ciutat”

Barcelona en Comú ha votat avui en contra dels pressupostos del PSC després que el govern de Collboni no hagi convocat cap taula per negociar un acord de mandat i de govern de ciutat amb les tres forces progressistes del Plenari, tal com els comuns venien demanant des que el van investir com alcalde el juny passat juny.

El grup municipal obeeix així la decisió que van refrendar les bases de l’espai el passat dimarts, i evidencia que aquest és un govern feble i en minoria incapaç d’arribar als grans acords que Barcelona necessita per respondre a les necessitats de les veïnes i veïns.

Tal com ha explicat la presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú, Ada Colau, “el pressupost és l’eina econòmica que ha de fer viable el model de ciutat i avui en dia, aquest model de ciutat, no està clar”.

La líder dels comuns ha recordat que és responsabilitat exclusiva de l’alcalde construir la majoria per aprovar uns pressupostos i que Collboni “ho tenia molt fàcil, podia arribar a aquest Ple no amb una, sinó amb dues majories: amb Junts o amb les forces progressistes, i no ha volgut explorar cap d’aquestes dues majories”.

Colau ha recordat també algunes de les mesures que Collboni ha aprovat durant els últims 9 mesos contra el model de ciutat dels comuns: desfer la reserva del 30% per habitatge protegit, obrir nous hotels al centre, aturar el model Superilla, endarrerir la connexió del tramvia per la Diagonal o tancar el servei públic per persones cuidadores VilaVeïna.

“A Barcelona en Comú no se’ns pot demanar més, hem fet molts vots de confiança: Collboni està a l’Alcaldia perquè nosaltres el vam votar, tot i que només ens separen 300 vots” ha continuat Colau, que ha afegit que “votar aquest pressupost seria donar un xec en blanc perquè demà mateix aprovin mesures contra el nostre model de ciutat”.

“Si Collboni canvia d’opinió i vol explorar un pacte d’esquerres per la ciutat de Barcelona com vol la majoria de la ciutadania, nosaltres estarem sempre disponibles i amb la mà estesa tal com hem demostrat fins ara” ha conclòs.


presupuestos /