Redacció •  Catalunya •  24/01/2023

Moviment Pensionista Badalona: «Sanitaries i Usuaries unides per la Sanitat Pública»

  • El Moviment Pensionista de Badalona també estem fartes de que la Sanitat i l’Ensenyament cada dia estiguin lluny de tenir la qualitat que les treballadores puguin suportar les persones usuàries necessitem. Una situació que s’allarga en el temps, i que posa en perill la nostra salut i les nostres vides.
  • Per totes aquestes raons i moltes més demà 25 de gener participarem a la manifestació i el 26 de gener també farem accions de denuncia a Badalona.
Moviment Pensionista Badalona: «Sanitaries i Usuaries unides per la Sanitat Pública»

L’abandó que està sofrint la sanitat pública i les retallades que els diferents governs tant central com autonòmics han anat fent durant anys, han aconseguit que la situació en els CAPs i les urgències sigui insostenible tant per al personal sanitari com per als i les usuàries.

Les retallades fan que no es contractin professionals, que no es cobreixin les baixes per malaltia ni jubilacions sobrecarregant de treball a tot el personal que està en actiu, repercutint de manera negativa en el servei que poden donar a les persones usuàries.

El Moviment Pensionista de Badalona defensa la Sanitat Pública, una sanitat en la qual no hi hagi llistes d’espera, que les visites siguin presencials, no telefòniques, i que no es demorin fins a setmanes, que les proves clíniques es realitzin en hospitals públics i no en centres privats, que són més cars, triats de manera opaca, permetent la descapitalització de la Sanitat Pública i reduint la seva qualitat de manera dramàtica.

La figura del metge de capçalera està a punt de desaparèixer. L’estratègia de les direccions sanitàries cap als Centres d’Atenció Primària és que els pacients triguin a aconseguir visita amb el seu metge de família perquè quan t’acabi visitant el de guàrdia et conformes.

Els i les treballadores de la Sanitat Pública, farts d’aquesta situació han convocat una vaga per a el pròxim dia 25 i accions descentralitzades el 26 de gener, que el moviment pensionista de Badalona secunda. També estem fartes d’una situació que s’allarga en el temps, i que posa en perill la nostra salut i les nostres vides.

-La lluita és l’únic camí.
-Governi qui goberni, els Serveis Públics es defensen!


pensiones /