Redacció •  Catalunya •  23/02/2021

En Comú Podem presenta una moció per dotar de recursos humans les polítiques d’igualtat i per incorporar la perspectiva de gènere al Pla de Reconstrucció de Badalona

La moció, presentada per En Comú Podem conjuntament amb el PSC, vol acabar amb la falta d’estructura de la regidoria de “Dona”, i reclamen que torni a denominar-se Regidora d’Igualtat, Feminisme i LGTBIQ.

En Comú Podem presenta una moció per dotar de recursos humans les polítiques d’igualtat i per incorporar la perspectiva de gènere al Pla de Reconstrucció de Badalona

Aquest proper dimarts 23 de febrer de 2021, En Comú Podem conjuntament amb el PSC presenten una moció al Ple Municipal “per reclamar al govern municipal que dotin de recursos humans les polítiques d’igualtat i tinguin en compte l’impacte de gènere al Pla de reconstrucció de Badalona”.

Davant la greu crisi social i econòmica que està generant la pandèmia de la Covid-19, ambdós grups polítics posen de relleu la importància d’incorporar de manera efectiva la perspectiva de gènere al Pla de Reconstrucció de Badalona. La crisi , una vegada més, ha afectat més a les dones. Són més les que han perdut la seva feina, les autònomes que han vist frustrades les seves empreses i les que han patit un ERTE. A més, la crisi ha posat de relleu la importància fonamental de la contribució de les dones per superar les contingències derivades de la pandèmia  i les càrregues desproporcionades que han hagut de suportar.

Per fer front a les polítiques necessàries que s’han de dur a terme en favor de la igualtat de gènere, cal dotar a la regidoria de Feminisme dels recursos humans necessaris, incloent a la plantilla estructural dues agents d’igualtat, una cap de departament de transversalitat de gènere, i amb la previsió d’ampliar més l’equip per constituir a mig termini un servei de Feminisme amb la seva pròpia cap i l’estructura necessària per una ciutat tan gran com Badalona. Aquí, també s’hi ha d’integrar el departament de LGTBIQ+, on s’ha d’incloure el SAI, també amb personal específic, departament i l’estructura necessària, on el servei també va dirigit a les dones d’aquest col·lectiu. 

En la mateixa línia, cal reforçar el SIAD amb la figura de la cap d’un departament específic de violència masclista, així com replantejar l’estructura del servei en relació a les competències municipals, el nou SIE, el contracte-programa i les necessitats de les dones a dia d’avui.

Per últim, la moció reclama donar compliment als acords de la  moció que reclamava al govern municipal que la regidoria de la dona fos denominada Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBIQ.

La presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, lamenta que a Badalona l’estructura de les polítiques d’igualtat de gènere mai ha estat a l’alçada de la grandària de la ciutat. “Com és possible que no hi hagi un servei específic de Feminismes? L’ajuntament no disposa del mínim personal per crear aquesta estructura tant necessària. Sense recursos, començant pels recursos humans, no serà possible tirar endavant polítiques valentes i necessàries per a la igualtat de gènere i el col·lectiu LGTBIQ. Per aquest motiu, En Comú Podem creiem que aquesta és una de les línies prioritàries a treballar a l’ajuntament de Badalona.”


En Comú Podem /