Redacció •  Catalunya •  22/02/2023

Cid a Junts: “No es pot defensar el compromís amb la lluita contra la corrupció mentre es manté Laura Borràs com a presidenta”

  • El portaveu ha avisat el Govern “té una setmana per presentar l’impost dels grans vaixells i complir els seus compromisos amb En Comú Podem”.
Cid a Junts: “No es pot defensar el compromís amb la lluita contra la corrupció mentre es manté Laura Borràs com a presidenta”

El portaveu d’En Comú Podem, David Cid ha valorat avui en roda de premsa les novetats del judici a Laura Borràs en què l’amic de la presidenta de Junts va reconèixer que presentava ‘pressupostos comparsa’ a l’ILC sota el seu coneixement i orientació. “Aquestes revelacions són d’una gravetat enorme i més enllà de les possibles conseqüències jurídiques, hauria d’haver-hi conseqüències polítiques, sobretot tenint en compte les responsabilitats polítiques i de representació que encara té”, ha apuntat.

El portaveu ha emplaçat Junts que aclareixi si pensen que “es pot mantenir un compromís en la lluita contra la corrupció mentre mantenen a Laura Borràs com a presidenta del seu partit”. Cid també ha demanat els partits que van fer possible que Borràs fos presidenta del Parlament, ERC i la CUP, “si creuen que el Parlament de Catalunya es pot permetre que per primera vegada la seva presidenta, tot i que sigui presidenta suspesa, pugui ser condemnada per un cas de corrupció” i ha apel·lat a “trobar una solució davant les evidències”.

D’altra banda, el diputat ha comunicat la presentació la passada setmana d’una petició per convocar una Mesa ampliada “on se’ns traslladi a tots els grups la informació sobre els privilegis que sembla que ha tingut la cambra durant massa temps”. “S’ha de resoldre casos com el de les primes de jubilació, que no tenen a veure amb la realitat del conjunt dels treballadors públics a Catalunya”, ha indicat Cid.

Finalment, el portaveu dels comuns ha finalitzat la seva intervenció recordant que el president del Port de Barcelona Lluís Salvadó va posar en dubte la setmana passada la viabilitat de l’impost als grans vaixells, inclòs en la Llei de Canvi Climàtic i pactat entre el Govern i En Comú Podem. En aquest sentit, ha assegurat que “tant el President com la consellera d’Acció Climàtica haurien d’haver desautoritzat aquestes paraules, i  ja haurien d’estar treballant per posar en marxa l’impost”.

A l’acord de pressupostos s’especifica que la tramitació parlamentària ha de ser entre gener i febrer de 2023. Per tant, “al Govern Aragonès li queda exactament una setmana per posar en marxa l’impost sobre els grans vaixells contaminants, desplegar la fiscalitat verda que inclou la Llei de Canvi Climàtic i acceleri en el compliment dels seus compromisos amb En Comú Podem”, ha avisat Cid.


En Comú Podem /