Redacció •  Catalunya •  20/04/2021

Badalona pel Clima inicia una campanya per la recuperació dels arbres i el verd a la ciutat

  • El col·lectiu ecologista farà un mapeig a la ciutat dels arbres talats i no replantats amb l’etiqueta #ArbresViusBadalona
  • El 22 d’abril, dia de la Terra, es farà una acció per assenyalar i decorar escocells buits per la ciutat.
Badalona pel Clima inicia una campanya per la recuperació dels arbres i el verd a la ciutat

Per evidenciar el desacord amb la política de l’Ajuntament de Badalona de mantenir i augmentar el dèficit de zones verdes, Badalona pel Clima engega una campanya de visibilització i conscienciació sobre aquest tema. Amb #ArbresViusBadalona s’assenyalaran els arbres talats, els mutilats amb podes massa agressives i els escocells on hi havia hagut un arbre. Es farà una foto i es pujarà a les xarxes indicant on es troba.

El 22 d’abril, dia de la Terra, es realitzarà una acció al carrer, convidant a entitats, associacions de veïns i veïnes i ciutadania a sumar-se per sortir a les 17:30 de la plaça de Pep Ventura i decorar i marcar els escocells buits de la ciutat.

Sabem que els arbres i la vegetació, en general, aporten oxigen, absorbeixen CO2 i filtren micropartícules contaminants, molt lesives per la salut, disminueixen l’escalfament global i produeixen benestar, a banda dels recursos materials que ens proporcionen. En els últims anys, diversos estudis han confirmat que l’existència de zones verdes, parcs i boscos a l’entorn urbà afavoreixen la reducció de l’obesitat, milloren la capacitat d’atenció dels infants, ralentitzen el declivi físic durant l’envelliment i també redueixen el nombre de casos de càncer de mama.

Per poder gaudir d’aquests beneficis, en una ciutat, a cada habitant  li haurien de correspondre entre 15 i 20 metres quadrats d’àrea verda. A Badalona difícilment arribem als 8 metres quadrats i aquesta xifra va disminuint amb les tales d’arbres que gradualment s’efectuen i que no es reposen.

Forcem l’Ajuntament a reposar i plantar més arbrat!


Badalona pel Clima /