Redacció •  Catalunya •  12/02/2020

Badalona pel Clima assistirà al Fòrum del Medi Ambient, després de reclamar-ne la seva convocatòria urgent

  • La plataforma Badalona pel Clima, que aglutina entitats i iniciatives ciutadanes contra el canvi climàtic, celebra que l'Ajuntament hagi convocat el Fòrum de Medi Ambient després d'un any d'inactivitat i incompliment del seu reglament intern.
  • Es tracta d’una convocatòria en la qual serà el primer cop que assistiran i on exposaran les demandes recollides en la “Declaració de Principis i Objectius davant l’Emergència Climàtica” recentment aprovada en assemblea.
Badalona pel Clima assistirà al Fòrum del Medi Ambient, després de reclamar-ne la seva convocatòria urgent

Entre altres aspectes destacats, el document fa una crida a l’Ajuntament de Badalona, el govern municipal i tots el Grups Municipals per a que “es coresponsabilitzin amb les entitats i tota la ciutadania per a redactar una Declaració d’Emergència Climàtica Municipal” on es detallin i consensuïn les accions concretes a portar a terme dins de l’àmbit municipal.

Badalona pel Clima reclamarà als representants municipals que adoptin projectes, programes i compromisos ferms i contundents d’acció de govern, en tots els àmbits de la seva competència, per a reduïr al màxim les emissions de GEH (Gasos d’Efecte Hivernacle) i fer front a l’Emergència Climàtica provocada pel sistema de producció i consum capitalista.

La plataforma recorda que les destrosses produïdes per tempesta Gloria són, indiscutiblement, les dramàtiques conseqüències del canvi climàtic en el que ja estem plenament immersos.

La desaparició d’una part del pont del petroli, i tota la resta de destrosses que ha patit el nostre litoral són la funesta conseqüència d’un model de creixement urbanístic, ocupació intensiva del front marítim i promoció de ports i espigons que no respecten la dinàmica del cicle natural del mar.

Per tot això BxC fa una crida a l’Ajuntament de Badalona a prendre mesures concretes actuant de manera proactiva i eficient per aturar el desastre.

Canviem el Sistema, no el Clima!


Badalona pel Clima /