Redacció •  Catalunya •  19/12/2022

David Cid i Aïda Llauradó denuncien la manca de recursos de la sanitat pública als CAPs de Badalona

Badalona En Comú Podem ha estat informant sobre les condicions actuals de la sanitat pública a Catalunya i el camí per rescatar-la.

David Cid i Aïda Llauradó denuncien la manca de recursos de la sanitat pública als CAPs de Badalona

La presidenta de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, i el portaveu d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, David Cid, han denunciat la situació de col·lapse de la sanitat pública catalana en el marc de l’acció de Badalona En Comú Podem als CAPs de la ciutat. La militància dels comuns ha repartit informació de l’estat actual de la sanitat, falta de recursos i condicions per atendre les llargues llistes d’espera, i ha informat sobre el camí a seguir per rescatar la sanitat pública, com la millora de les condicions laborals, reduir llistes d’espera, augmentar el pressupost dedicat a l’Atenció Primària i que la Generalitat hagi de destinar el 7% del PIB en sanitat.

En Comú Podem va anunciar fa uns dies el Pla de rescat de la Sanitat Pública Catalana a l’acord de pressupostos que han assolit amb el Govern de la Generalitat. A l’acord s’inclou ampliar el pressupost per Atenció Primària, un 20% dels recursos en Sanitat seran per atendre l’Atenció primària, amb el compromís del 25% al 2025. També s’han acordat 1000M d’euros més en Salut Pública, així com garantir que tothom pugui ser atès per un metge de capçalera en menys de 5 dies, 40M pel dentista públic i 20M d’euros pel reforç de la salut mental. En aquesta mateixa línia el diputat David Cid ha manifestat que “cal garantir drets als professionals sanitaris, la falta de condicions fan que faltin professionals, donat que la realitat és que els sous son molts més baixos que al nostre entorn, tant d’altres països com fins i tot d’altres Comunitats Autònomes”.


Badalona En Comú /