Redacció •  Catalunya •  19/05/2022

Ada Colau: «Serà un honor optar a un tercer mandat per consolidar la Barcelona del futur»

L’alcaldessa confirma que tornarà a ser la candidata de BComú a les municipals de 2023 en una roda de premsa als Jardins de Pla i Armengol del Guinardó.

Ada Colau: «Serà un honor optar a un tercer mandat per consolidar la Barcelona del futur»

Dijous 19 de maig 2022.

L’alcaldessa Ada Colau ha triat els Jardins del Doctor Pla i Armengol del Guinardó, el seu barri d’orígen, per confirmar que accepta la petició del seu partit, Barcelona en Comú, i que es presentarà a un tercer i últim mandat a les eleccions municipals de maig de 2023. Colau ha estat acompanyada de les seves tres tinentes d’alcaldia, Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí.

En declaracions als mitjans, Colau ha dit que ha estat «un enorme honor» ser alcaldessa aquests set anys i ha agraït la implicació de «molta gent» que ha fet possible la feina feta fins ara pel grup municipal. Ha destacat que BComú és un projecte col·lectiu del qual se sent molt orgullosa de formar part i ha aclarit que ha volgut respectar el procés de debat de l’organització abans de respondre a la petició del partit perquè es presenti a un tercer i últim mandat. Precisament ahir va trobar-se amb la coordinadora de BComú per traslladar la seva acceptació.

Colau ha tingut un record pel conjunt d’activistes de BComú i s’ha mostrat molt agraïda perquè l’organització ha fet un «procés molt ampli de debat» que va culminar en el plenari de dissabte passat on es va acordar per una amplíssima majoria proposar-li que opti a un tercer mandat.

Dit això, l’alcaldessa ha confirmat que «serà un honor i una alegria optar a un tercer mandat a l’alcaldia de Barcelona per consolidar aquest projecte de la Barcelona del futur, per un nou model de ciutat que ja es fa visible, perquè ja l’estem transformant». Colau ha recordat que Barcelona és líder de l’estat en inversió social i en habitatge social, ciutat referent en la lluita contra el canvi climàtic i en la transformació urbana «per fer una ciutat més verda, més saludable i més justa, que no deixi ningú enrere, una ciutat amb diversificació econòmica d’aposta per la innovació, per l’educació i la cultura, per la ciència i la tecnologia, per sectors estratègics dels segle XXI que comptin amb tot el talent que té la nostra ciutat». En aquest sentit, l’alcaldessa ha assenyalat que el model que defensa sempre ha prioritzat que Barcelona «no depengui del monocultiu turístic i no es quedi en mans de l’especulació».

I per tant, «aquest model necessita un tercer mandat» ha assegurat. Perquè després d’uns anys complicats, amb «una pandèmia i una guerra i les repercussions econòmiques que estem vivint, a més de la tensió política, malgrat això hi ha centenars de projectes en marxa amb reconeixement internacional i que mereixen ser consolidats i arribar a tots els barris» ha defensat.

Amb aquesta il·lusió i amb aquest convenciment Colau ha anunciat «que sí, que accepto la proposta de BComú de tornar a ser l’alcaldessa d’aquesta ciutat, per guanyar Barcelona per a la seva gent i guanyar la ciutat del futur que volem més verda, més justa i més innovadora i orgullosament diversa».

Per acabar, l’alcaldessa s’ha volgut referir als costos personals i al sacrifici que implica la seva decisió i ha agraït el suport de la seva família i entorn proper, també del seu equip al grup municipal, «gent molt compromesa», i en especial a les tinentes d’alcaldia Janet Sanz, Laura Pérez i Jordi Martí, que l’han acompanyat avui.


Ada Colau /