Redacció •  Catalunya •  18/10/2021

Albiach: “Reclamem al president Aragonès que es deixi de rescatar projectes enterrats com el de l’aeroport, i presenti ja el Pla de la Generalitat lligat a aquest traspàs”

El president d’En Comú Podem al Congrés dels diputats, Jaume Asens, ha destacat la inversió històrica en les partides socials.

Albiach: “Reclamem al president Aragonès que es deixi de rescatar projectes enterrats com el de l’aeroport, i presenti ja el Pla de la Generalitat lligat a aquest traspàs”

Aquest matí, la presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jéssica Albiach, ha ofert una roda de premsa per la presentació dels pressupostos juntament amb Jaume Asens, president d’Unidas Podemos-ECP-GeC al Congrés dels diputats i de Joan Mena, diputat i portaveu de Catalunya en Comú.

Albiach ha començat la seva intervenció destacant que en aquests pressupostos Catalunya hi surt guanyant i que “aquests són els pressupostos de la recuperació justa, que van en el sentit contrari de la gestió del Partit Popular a la crisi econòmica del 2008”. La presidenta també ha destacat que aquests són uns pressupostos amb una clara aposta per la descentralització on Catalunya compta, “és per això que Catalunya rebrà 2.230 milions d’euros en inversions, un 6% més que al 2021. La inversió més alta destinada al nostre al país en els últims 10 anys”, ha puntualitzat. En aquest sentit, Albiach també ha volgut enviar un missatge al vicepresident de la Generalitat, “mentre el vicepresident Puigneró es dedica a desenterrar projectes morts com el de l’ampliació de l’aeroport, nosaltres hem estat treballant en els pressupostos generals per convertir Catalunya en un país de trens en benefici de la majoria social i no només d’uns pocs privilegiats”.

Els pressupostos d’enguany, destinen una inversió d’ADIF de 848,57 milions d’euros, 141 milions més que el projecte de 2021 amb 679 milions a Rodalies i 120 per al corredor mediterrani. Al respecte, Jéssica Albiach ha volgut matisar “mentre alguns i algunes ens acusen del ser els de no a tot, aquests pressupostos demostren que som els del sí a un país de trens, els del sí a dinamitzar la nostra economia a partir de l’Eix Mediterrani” i ha afegit “hem aconseguit també que s’obri, d’una vegada per totes, la negociació per al traspàs de les Rodalies a Catalunya, una demanda històrica de la societat catalana que fa molts anys que reclama decidir sobre les seves infraestructures”. En aquest mateix sentit, la presidenta ha emplaçat a la Generalitat a duu a terme aquest traspàs, “reclamem al president Aragonès que es deixi de rescatar projectes enterrats com el de l’aeroport, i presenti ja el Pla de la Generalitat lligat a aquest traspàs. Aquest traspàs s’ha de notar en millors trens i menys retards que avui pateixen sistemàticament les majories socials.

El president d’Unidas Podemos al Congrés de diputats, Jaume Asens, ha intervingut per oferir els detalls dels nous pressupostos generals de l’Estat, “aquests PGE representen un canvi de paradigma, finalment deixem enrere la crisi ocasionada per la pandèmia sanitària”. Asens ha destacat les iniciatives preses des del govern com els ERTO, que han protegit a més de 3’5M de persones, l’ingrés mínim vital o la pujada de l’SMI, un desplegament de l’escut social en temps rècord. També ha destacat que sis de cada deu euros dels PGE van destinats a despesa social,  “en definitiva, el canvi de paradigma que aquests comptes representen no és només econòmic, també de societat. Per això oferim la mà per a una reconstrucció justa i inclusiva que serveixi per a avançar” ha afirmat Asens.


En Comú Podem /