Redacción •  Catalunya •  16/09/2020

Quatre activistes LGBTI, a judici per aturar el bus de Ciudadanos el 28J 2019

  • El 2019, el moviment LGBTI va excloure unànimement Ciudadanos de les mobilitzacions per l’alliberament LGBTI per pactar amb l’extrema dreta i considerar que el partit no defensa els drets del col·lectiu
  • Entre els activistes que van a judici el proper 13 d’octubre, acusats decoaccions i danys, hi ha militants de les organitzacions Atzagaia i Crida LGBTI
Quatre activistes LGBTI, a judici per aturar el bus de Ciudadanos el 28J 2019

Ciudadanos, exclòs de la manifestació
La manifestació per l’alliberament LGBTI que se celebra cada any a l’entorn del 28 de juny, va tenir lloc el 2019 en un context postelectoral. Les manifestacions d’arreu de l’estat espanyol van criticar de manera contundent el pacte de Ciudadanos amb l’extrema dreta de
Vox per accedir als governs de diversos municipis i comunitats autònomes.

El partit taronja, que en campanya es vanta de defensar els drets de les persones LGBTI, ha tolerat, acceptat i promogut polítiques com el conegut “pin parental”, l’assenyalament de docents i professionals de la diversitat afectiva, sexual i de gènere o la retallada en els recursos de prevenció i tractament de violències LGBTI-fòbiques.

En el cas de Barcelona, el bus de Ciudadanos va intentar accedir a la manifestació de plaça Universitat, en la qual, a més, no hi participen carrosses, autobusos ni vehicles similars. Per aquesta qüestió i pel context polític, un bon gruix de manifestants van interpretar l’acció del
partit espanyolista com una provocació i es van unir al servei d’ordre de la manifestació per evitar la incorporació a la mobilització.

Quatre militants LGBTI a judici
El proper 13 d’octubre tindrà lloc el judici en què quatre activistes que participaven de la manifestació seran acusats de coaccions i danys per Ciudadanos.

L’organització per l’alliberament afectiu, sexual i de gènere Crida LGBTI considera que els interessos del col·lectiu LGBTI són clarament contraposats als d’aquest partit de dretes i que l’organització de la manifestació, que incloïa reivindicacions contràries a les del bus taronja, era sobirana d’acceptar o no els participants que considerés oportú.

La Crida LGBTI denuncia la persecució ideològica dels militants, que van a judici pel sol fet de participar en una manifestació, de garantir el desenvolupament amb normalitat del servei d’ordre i de definir-se com a anticapitalistes, feministes i antifeixistes.

Davant de la pràctica habitual de Ciudadanos, basada en provocacions de les quals obtenir rèdit polític, les entitats LGBTI no acotaran el cap i seguiran treballant per una societat més inclusiva, igualitària i lliure de violències i discriminacions.


Catalunya /  Ciudadanos /  Crida LGTBI /  LGTBI /