Redacción •  Catalunya •  16/01/2022

Dilluns 17 Vaga Indefinida al Port de Barcelona

  • Delegats de CGT Mar y Ports s’han reunit els últims dies amb la directiva de CEMESA, MOORING i «Lanchas y Amarres» a mediació per negociar una sortida al conflicte.
  • Després de diverses reunions i arribar a un preacord, aquest no ha estat aprovat per una majoria de l’assemblea celebrada a les 17.00h ahir dissabte.
Dilluns 17 Vaga Indefinida al Port de Barcelona

El conflicte arrenca amb el procés d’integració de les tres empreses que donen servei al Port de Barcelona. El passat 2 de Novembre de 2021, les directives Cemesa, Mooring i «Lanchas y Amarres» es van reunir amb el delegat CGT de «Lanchas y Amarres» juntament amb la part social per informar del procés d’integració de les tres empreses en una única empresa prestadora del servei d’amarrament al port de Barcelona. La nova companyia s’anomena AMARRADORES DEL PORT DE BARCELONA S.L.

Durant l’any passat, hi va haver diversos preavisos de vaga. Per l’incompliment, per part de les empreses, del personal mínim requerit per a operar al Port; així com amb MOORING, de no complir l’equiparació salarial amb els treballadors de CEMESA, pactada per a finals d’enguany. CGT Mar sempre ha defensat i defensarà els drets de tots i totes els/les treballadores de MOORING.

La integració total es va fer el passat 1 de gener. La part social i treballadors divendres 14 de gener van realitzar una segona reunió al CMAC de Barcelona, on l’empresa va proposar unes millores, ahir a la tarda es va fer una assemblea de treballadors d’amarrament i van decidir per majoria, no acceptar la proposta i anar a la Vaga demà dilluns 17 de Gener, de manera indefinida, per a una millora en la seguretat, defensar els seus drets i un augment en la contractació que garanteixi uns mínims de personal per a fer els treballs d’amarrament, l’equiparació salarial i el pagament de serveis auxiliars i polivalència. La convocatòria afecta a 104 treballadors que són claus per al subministrament i serveis del Port i de la ciutat de Barcelona.

CGT mar i ports, continuaran vetllant pels drets i llibertats dels treballadors de la mar, i en general pels del conjunt de la classe treballadora.


Barcelona /  huelga /