Redacció •  Catalunya •  29/07/2018

Catalunya en Comú Podem reclama que la Comissió Bilateral abordi el conflicte del taxi i acordi el suport a la regulació de l’AMB per als vehicles VTC

El grup parlamentari insta el Ministeri de Foment i el Govern de la Generalitat a reunir-se de forma “immediata” amb el sector del taxi.

Catalunya en Comú Podem reclama que la Comissió Bilateral abordi el conflicte del taxi i acordi el suport a la regulació de l’AMB per als vehicles VTC

Catalunya en Comú Podem (CatECP) ha reclamat aquest dissabte que s’incorpori de forma urgent en l’ordre del dia de la reunió de la Comissió Bilateral Generalitat-Estat prevista pel proper dimecres el conflicte obert al sector del taxi amb companyies com Uber i Cabify. Un conflicte que es va intensificar aquest divendres amb la convocatòria d’una vaga indefinida després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acordés mantenir la suspensió cautelar del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per als vehicles VTC, que en limita les llicències.

El grup parlamentari ha instat el Ministeri de Foment i el Govern de la Generalitat a reunir-se de forma “immediata” amb el sector del taxi. CatECP ha reclamat a la Generalitat que “exerceixi les seves competències d’una vegada” i deixi de “posar-se de perfil”. En aquest sentit, el grup demana al Govern que doni suport a la regulació impulsada per l’AMB i que no doni cap més llicència. “Barcelona i l’AMB estan liderant aquesta lluita i buscant solucions en solitari”, han lamentat els diputats David Cid i Yolanda López.

Cid i López també han exigit al Ministeri de Foment que, de “forma “urgent” via Decret llei, incorpori a la legislació de transport terrestre el “reconeixement explícit” de les competències dels ajuntaments i de l’AMB per regular l’activitat de les VTC (lloguer de vehicles amb conductor) dins els seus àmbits.

Per últim, el grup parlamentari demana “confiança i tranquil·litat” al sector del taxi. “No estan sols”, asseguren els diputats, que recorden que l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’AMB, Ada Colau, és “l’única que s’ha reunit regularment amb ells i està al seu costat”. Per això, fan una crida als taxistes per tal que recuperin el seu servei habitual amb l’objectiu “d’ajudar al bon resultat de les negociacions”, i donat que el mes d’agost és inhàbil a efectes judicials els emplacen a setembre “per veure els primers resultats”.


Barcelona /  CeCP /  huelga /  taxis /