Redacció •  Catalunya •  10/11/2021

Mena: “Els pressupostos no són com les llenties que o les agafes o les deixes, el Govern ha de deixar de jugar al tot o res”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha instat al govern a deixar-se de “farols” i seure’s a negociar els pressupostos per construir un gran acord.

Mena: “Els pressupostos no són com les llenties que o les agafes o les deixes, el Govern ha de deixar de jugar al tot o res”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat la roda de premsa fent algunes consideracions sobre els pressupostos catalans, que previsiblement s’aprovaran a la reunió del consell executiu de demà dimarts.

En primer lloc, Mena ha volgut fer una comparativa amb els països de l’entorn on s’està generant un nou sentit comú a favor de les polítiques econòmiques expansives i institucions protectores, en aquest sentit ha apuntat “ens sembla una evidència que cal aprofitar aquesta onada com a palanca per la transformació verda, blindar els serveis públics, combatre la desigualtat i oferir un nou horitzó de llibertat plena per a tots i per a totes”. En aquesta lògica, el portaveu ha posat d’exemple els pressupostos de l’estat i ha instat a “posar-se a treballar a partir d’aquí per incorporar les millors propostes que ens permetin fer el salt productiu i de model econòmic que Catalunya necessita”.

En aquest mateix sentit, Joan Mena, ha recordat que cal voluntat, però també recursos i que per això proposa a la resta de forces polítiques, però especialment al president Aragonès, un compromís per la recuperació, comprometent-se a tenir uns bons pressupostos a l’Estat, a Catalunya i a tots els municipis del país. “El que suggerim és molt senzill: si estem davant d’un canvi de paradigma econòmic, cal inaugurar un canvi de paradigma polític. Menys bronca, més negociació a partir dels nous consensos del nostre temps”, ha reivindicat Mena. Així, ha reiterat el compromís de l’espai quan és quan es tracta de millorar la vida de tots els catalans i catalanes construint consensos amplis i transversals, tot i que ha puntualitzat que “és difícil si tenim un Govern davant que, de moment, sembla que no és capaç de consensuar els comptes ni amb els seus socis”.

Per concloure, el portaveu ha reiterat que en un moment excepcional com l’actual cal estar a l’altura i construir un gran acord, deixar-se de farols i seure a negociar, “els pressupostos no són “com les llenties que o les agafes o les deixes”, el Govern ha de deixar de jugar al tot o res.  La política és cedir, la política és negociar i això és el que li demanem al Govern”, ha tancat Mena.

Finalment, Joan Mena també ha volgut fer una menció al ple de moció de censura que tindrà lloc aquest matí a Badalona, “avui comença una nova etapa a la 4a ciutat del Catalunya, una nova etapa amb un ajuntament net que posarà el benestar dels badalonins i badalonines al centre. Deixem enrere una etapa fosca per la ciutat, el malson que ha sigut l’etapa d’Albiol i comencem a treballar per construir la nova Badalona”, ha apuntat.


Catalunya en Comú /