Redacció •  Catalunya •  10/05/2024

Albiach: “El vot segur d’esquerres és als Comuns, perquè soms els únics que ni volem substituir la vella Convergència ni pactar amb la nova”

  • Colau: “Jéssica Albiach arribarà al Govern de la Generalitat i posarà com a condició per ser-hi la suspensió de les relacions amb Israel”.
Albiach: “El vot segur d’esquerres és als Comuns, perquè soms els únics que ni volem substituir la vella Convergència ni pactar amb la nova”

Els Comuns han celebrat l’acte final de les Comarques Gironines a Blanes amb la candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, la presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego el candidat de Comuns Sumar per Girona, Eloi Badia,  i la diputada al Congrés dels Diputats per Girona, Júlia Boada.

“Necessitem tota la vostra força a les comarques gironines per obrir un nou capítol,  perquè les enquestes diuen que ens estem jugant l’últim escó amb l’extrema dreta d’Orriols”, així de contundent s’ha mostrat Albiach en l’últim acte de campanya dels Comuns a les Comarques Gironines”. La cap de llista ha instat els militants i assistents a l’acte a aconseguir “que tothom sàpiga que el vot útil per aturar l’extrema dreta a Comarques Gironines som els Comuns Sumar”.

La líder dels Comuns ha insistit que “davant un Illa que pot escollir Junts i una ERC de nou incapaç d’independitzar-se de Puigdemont, l’única garantia per un Govern d’Esquerres es diu Comuns Sumar”. La candidata ha deixat clar quina és l’opció guanyadora per un govern d’esquerres: “Soms els únics que ni volem substituir la vella Convergència ni pactar amb la nova”. I és que per a Albiach, qui vulgui un govern d’esquerres “ha de votar als únics que estem dient que no entrarem en fórmules rares amb l’antiga convergència”. Albiach ha sentenciat: “És incompatible fer un govern progressista amb el programa de Junts”.

La presidenta del Grup Municipal de BComú, Ada Colau, ha posat en valor l’exemple dels estudiants: “Estan donant exemple als governs hipòcrites que es posen de perfil. No pot ser que en el nostre nom es mantinguin relacions amb un estat genocida”. Per això, Colau ha avisat que “Jéssica Albiach arribarà al Govern de la Generalitat i posarà com a condició per ser-hi la suspensió de les relacions amb Israel” perquè “no es pot justificar i és una vergonya que estem vivint una massacre en directe i Aragonès no ha fet res”.

El candidat dels Comuns per Girona, Eloi Badia, també ha retret el líder dels socialistes «El senyor Illa no s’ha confós, ha llençat una alerta a tota la classe treballadora de Catalunya i el missatge ha estat molt clar, si no hi ha Comuns forts, no tindrà cap remordiment en fer un tripartit amb Junts per Catalunya i La Caixa». Badia ha assenyalat que el vot pels Comuns a les Comarques Gironines aquest diumenge ‘val per tres’: “Per impedir que l’extrema dreta catalana entri al Parlament, per evitar que Junts torni al Govern i per evitar el gir a la dreta del PSC, tal com hem fet al Govern de l’Estat”.

“Sento un profund orgull per vosaltres”, ha expressat la ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, al començament de la seva intervenció per agrair la tasca dels estudiants que acampen a les universitats. “Cal reconèixer com més abans millor l’estat palestí. Davant les bombes d’Israel, Espanya i la Unió Europea tenen la responsabilitat d’actuar amb més contundència: interrupció d’acords comercials, sancions al govern israelià, embargament d’armes i ruptura de relacions”, ha etzibat la ministra.

Rego també ha volgut parlar de la gran importància de les properes eleccions: “Diumenge Catalunya té l’oportunitat d’apostar per futur. Els i les joves, les dones i les treballadores catalanes mereixen una Catalunya feminista, compromesa amb la justícia ecosocial, que defensi el dret a l’habitatge i no els interessos de les immobiliàries”. Per a la ministra, “serà el vot als Comuns el que inclinarà la balança entre una Catalunya que torna al passat i una que aposta pel futur”.

La diputada dels Comuns al Congrés dels Diputats, Júlia Boada, ha destacat que recuperar l’escó dels Comuns a Girona per al Parlament de Catalunya suposa “portar al Parlament a l’Eloi Badia, un referent dels moviments socials i amb una amplíssima experiència de govern”. Un escó que servirà també per “sumar per un govern progressista després de dècades de paràlisi”.


comuns /