Redacció •  Catalunya •  09/05/2024

Albiach: “Tota aquella gent indecisa que vol un govern d’esquerres a Catalunya ha de saber que votar a Illa és arriscar-se”

  • Bustinduy: “Tots els actors tenim el deure moral, civil, polític i històric de fer tot el possible per impedir aquesta situació terrible. I ho continuarem fent”.
Albiach: “Tota aquella gent indecisa que vol un govern d’esquerres a Catalunya ha de saber que votar a Illa és arriscar-se”

Els Comuns han celebrat un acte a Mollet del Vallès amb la candidata de Comuns Sumar a les eleccions catalanes, Jéssica Albiach, el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, la portaveu dels Comuns al Congrés, Aina Vidal, i els membres de la candidatura per Barcelona David Cid Jordi Manils.

La candidata dels Comuns, Jéssica Albiach, ha volgut enviar un missatge molt clar a tots i totes les catalanes progressistes que encara no han decidit el seu vot: “Tota aquella gent d’esquerres que dubta però vol un govern d’esquerres a Catalunya ha de saber que votar a Salvador Illa és arriscar-se, perquè ara mateix el PSC no diu que no vulgui pactar amb la dreta catalana de Junts”. La cap de llista avisa que “votar Illa no és garantia de tenir un govern d’esquerres, votar Illa pot acabar en un govern de la coalició de l’asfalt amb Junts per ampliar aeroports i fer carreteres i casinos”.

Per tot això, Albiach ha definit els Comuns com “Els Comuns som l’única opció segura per tenir un Govern sense Junts i per avançar cap a una Catalunya més justa, més verda i més pròspera”. Just després de la intervenció del ministre Pablo Bustinduy, la líder dels comuns li ha mostrat el seu suport i agraïment per la seva valentia en la defensa de Palestina: “Gràcies per dir el que molts governs no s’atreveixen, i és que el que està passant a Palestina és un genocidi i ningú pot mirar cap a un altre costat, ni el govern ni les empreses. Els drets humans no són negociables i posar-se de perfil ens fa còmplices”.

Precisament, el ministre de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, s’ha refermat en la seva posició: “Ho seguiré fent, perquè tots els actors tenim el deure moral, civil, polític i històric de fer tot el possible per impedir aquesta situació terrible”. Bustinduy ha  agraït i elogiat ”els i les estudiants que en tot el món han pres la paraula per exigir la fi del genocidi insuportable que pateix el poble palestí a Gaza, sou un exemple”. El ministre també ha posat en valor el paper dels Comuns com a pioners en la defensa del dret a l’habitatge: “Els Comuns han estat pioners i han obert camí perquè el fet de viure de lloguer deixi de ser un factor de pobresa, perquè saben com aconseguir-ho: regulant lloguers, mobilitzant habitatge buit, prohibint l’especulació, regulant lloguers turístics i de temporada”.

La portaveu dels Comuns al Congrés, Aina Vidal, ha valorat l’aval del Tribunal Constitucional a la llei que penalitza l’assetjament a les clíniques d’avortament: “El Constitucional ha deixat a un costat la voluntat de PP i VOX perquè ens poguessin seguir assetjant a les dones quan anem a avortar”. Per a Vidal, “el següent horitzó ha de ser que l’avortament formi part de la Constitució com a dret fonamental”.

El número cinc de la candidatura, David Cid, ha posat l’accent en la Sanitat: “Les eleccions del 12 de maig no van ni de Puigdemont, ni d’Illa, ni d’Aragonès, sinó que truquis al metge de capçalera i tinguis hora en 48 hores. I això és el que farem els Comuns des del proper Govern de la Generalitat». Finalment, el número onze de la candidatura, Jordi Manils, ha instat als votants d’esquerres “a no votar el mal menor, sinó el que som. Si la gent vol un govern ecologista, feminista i d’esquerres ha de votar als Comuns”.


comuns /