Redacción •  Catalunya •  08/04/2023

CUP: El Tribunal Suprem rebutja el recurs contenciós de Pau Juvillà sobre la pèrdua de la seva acta de diputat

  • L’exdiputat de la CUP-NCG ha assegurat que la sentència consolida “la persecució de l’independentisme”.
CUP: El Tribunal Suprem rebutja el recurs contenciós de Pau Juvillà sobre la pèrdua de la seva acta de diputat

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs contenciós presentat per Pau Juvillà contra els acords de la Junta Electoral Central que van declarar la ‘inelegibilitat sobrevinguda’ i, en conseqüència, van dictar la retirada de la seva acta de diputat, a instàncies dels partits, Ciutadans, el Partit Popular i VOX. Una decisió que l’exdiputat de la CUP-NCG ha qualificat de «una nova injustícia que consolida la persecució de l’independentisme i que evidencia la manca de la llibertat d’expressió a l’Estat espanyol».

Per aquest motiu, en resposta a la decisió del Suprem, la defensa de Juvillà presentarà un nou recurs davant el Tribunal Constitucional en els propers 20 dies. A través d’aquest recurs, la defensa de l’exmembre de la Mesa del Parlament sol·licita que s’anul·li la decisió de la JEC. Per una banda, per haver segrestat la sobirania al Parlament i, per altra banda, per haver declarat inelegible un electe en ple exercici sense ni tan sols donar-li tràmit d’audiència i mentre el Suprem encara no havia desestimat les cautelars.

Paral·lelament, continua pendent de resoldre el recurs de cassació penal al mateix Tribunal Suprem així com el recurs al Constitucional contra la via de fet del Parlament amb la retirada de l’acta. «Malgrat que no dipositem cap confiança en la justícia espanyola cal que esgotem totes les vies legals de l’estat per poder elevar el cas a instàncies europees», ha assegurat la defensa de Juvillà.

Recordem que Juvillà fou condemnat a 6 mesos d’inhabilitació i multa per haver mantingut el llaç groc solidari amb els presos polítics independentistes en la finestra del grup municipal durant unes eleccions generals a les quals la CUP no es presentava. Des de la CUP es vol mostrar novament tot el suport al company Pau Juvillà. Els anticapitalistes asseguren que “continuaran treballant dins i fora les institucions, assumint les conseqüències de la desobediència de forma col·lectiva i denunciant l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra l’independentisme i els moviments populars”.


CUP /