Redacció •  Catalunya •  08/03/2024

Janet Sanz: «No farem un xec en blanc que posa en risc les polítiques importants de la ciutat»

  • La portaveu de BComú ha explicat als mitjans que en la reunió que han mantingut avui amb el PSC aquest s’ha negat a fer una taula per parlar de govern i ha demanat un xec en blanc als comuns de cara a l’aprovació de pressupostos. «El PSC s’està negant a fer més superilles, a tirar el tramvia per la Diagonal durant aquest mandat, a mantenir l’obligació de fer el 30% d’habitatge protegit, a mantenir la prohibició de fer més hotels al centre de BCN… L’única garantia de blindar aquestes polítiques seria que nosaltres estiguem al govern» ha dit Sanz.
Janet Sanz: «No farem un xec en blanc que posa en risc les polítiques importants de la ciutat»

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha ofert aquest matí un contacte informatiu a l’Ajuntament per explicar el resultat de la reunió a la qual el govern del PSC ha emplaçat als comuns. Sanz ha declarat: “Avui el govern municipal ens havia demanat una trobada. BComú sempre hem dit que per poder concretar qualsevol proposta de pressupostos 2024 el que necessita BCN és un acord de govern que determini unes polítiques perquè la ciutat segueixi avançant. Hem traslladat la petició d’una taula per parlar i aconseguir aquest acord de govern abans del 22 de març. En aquesta reunió volíem concretar que el govern municipal es comprometés a fer-ho ja, però ens han dit que no volen crear un espai per concretar un acord de govern”.

Sanz ha  mostrat la seva decepció davant la postura dels socialistes, que rebutgen parlar sobre un acord de govern: “Sorpren moltíssim quan sabem que hi ha hagut espais de treball per parlar de pressupostos i govern amb Junts, amb ERC, i no ho fan amb els comuns, no ho podem entendre. A més quan per nosaltres és la condició bàsica per poder donar suport als pressupostos”.

La portaveu dels comuns s’ha exclamat: “El PSC ens demana un altre xec en blanc, quan ja el vam fer a la investidura i a l’aprovació inicial dels pressupostos. No farem un xec en blanc que posa en risc les polítiques importants de la ciutat, quan veiem que el PSC s’està negant a fer més superilles, a tirar el tramvia per la Diagonal durant aquest mandat, a mantenir l’obligació de fer el 30% d’habitatge protegit, a mantenir la prohibició de fer més hotels al centre de BCN, i tot propostes que poden acabar pactant amb la dreta. Com s’atreveixen a plantejar-nos aquest xec en blanc quan no hi ha cap garantia”. Així, Sanz ha conclòs “L’única seria una acord de govern que blindi aquestes polítiques i que nosaltres estiguem al govern».


Barcelona en Comú /