Redacción •  Catalunya •  06/12/2023

CCOO convoca vaga a Appeal Agrifood Group del 18 al 22 de desembre

  • CCOO ha transmès de forma contundent i reiterada la seva oposició al model regulador proposat, alertant dels riscos derivats del mateix, tant en matèria laboral com en matèria de garanties de seguretat i independència d’una activitat que és crítica per garantir la salut pública.
CCOO convoca vaga a Appeal Agrifood Group del 18 al 22 de desembre

CCOO d’Indústria de Catalunya s’ha reunit aquesta setmana amb representants dels departaments d’Empresa i Treball i de Salut de la Generalitat de Catalunya per abordar la problemàtica derivada del Projecte de llei per regular els serveis de suport a la inspecció veterinària oficial als escorxadors, sales d’especejament i establiments de manipulació de caça a Catalunya. Aquest decret preveu canviar l’actual model de licitació pública del servei per un altre basat en la contractació directa per part dels establiments carnis amb empreses privades prèviament acreditades per l’Administració.

Des del principi, CCOO ha transmès de forma contundent i reiterada la seva oposició al model regulador proposat, alertant dels riscos derivats del mateix, tant en matèria laboral com en matèria de garanties de seguretat i independència d’una activitat que és crítica per garantir la salut pública.

En la reunió d’ahir, CCOO ha plantejat la retirada del projecte de decret i el manteniment del model actual de licitació pública mitjançant un contracte de dos anys prorrogable per dos anys més, així com l’obertura d’una taula de diàleg amb els sindicats majoritaris per cercar una alternativa al model actual que garanteixi la suficiència econòmica, l’estabilitat de la plantilla i les obligacions en matèria de salut pública de la ciutadania.

Davant la impossibilitat d’arribar a un acord fins al moment, CCOO ha convocatvaga del 18 al 22 de desembre, a l’empresa Appeal Agrifood Group, que és la concessionària actual del servei, seguint el mandat de l’assemblea de treballadors i treballadores del passat 2 de desembre.


huelga /