Redacció •  Catalunya •  06/07/2023

“Anem a Madrid a defensar amb dents i ungles allò aconseguit pels moviments populars”

La CUP fixa el rumb a les eleccions a Madrid en una conferència on hi ha participat els candidats Albert Botran, Mireia Vehí i Laure Vega.

“Anem a Madrid a defensar amb dents i ungles allò aconseguit pels moviments populars”

La CUP s’erigeix com la veu imprescindible al Congrés per defensar els drets de la majoria i aconseguir la República Catalana. Els anticapitalistes ho han dit en una conferència a l’Ateneu Raval de Barcelona on han assegurat que la seva presència a Madrid ve condicionada per l’auge de l’extrema dreta i la necessitat de contraposar el projecte de “la República Catalana independentista a tot el que representa el feixisme”. “Davant un govern reaccionari defensarem amb dents i ungles la llengua, els drets del col·lectiu LGTBI, els drets de les persones migrades i la transició ecosocial” ha dit el candidat de la CUP per Barcelona a les eleccions estatals, Albert Botran, qui també ha afegit “la millor defensa és un bon atac i per això volem guanyar la República Catalana”.

Els anticapitalistes també s’ha adreçat a les forces independentistes i sobiranistes a Catalunya. A Esquerra Republicana li han recordat que la seva estratègia ha estat un fracàs, “la taula de diàleg no té capacitat per canviar l’oligarquia espanyola” ha dit la candidata per Girona, Mireia Vehí, qui després Botran ha afegit “Esquerra ha decidit negociar en nom de tots, però els resultats no han estat per tots. Avui no som més a prop de la independència que eren el clam de les mobilitzacions populars això és perquè l’estratègia de la taula de diàleg ha estat desmobilitzadora”. A més, també han criticat la falta d’estratègia de Junts i han apel·lat aquells votants dels Comuns que han quedat “desdibuixats” amb el projecte de Sumar.

És per aquest motiu, que la CUP ha fet una crida a tots els sindicats i agents socials del país per enfortir la Unitat Popular per obrir un nou cicle de mobilització que vagi més enllà dels processos electorals. “L’extrema dreta dibuixa un món terrible i alternatiu i nosaltres hem fallat en la construcció d’un nou horitzó, però passi el que passi el 23J seguirem organitzant-nos per fer front al feixisme”, ha dit la candidata per Barcelona, Laure Vega.

D’aquesta manera, els cupaires fixen el rumb per les eleccions estatals del proper 23J sota el lema “Plantem Cara” amb l’objectiu de ser una trinxera de drets i d’avançar cap al procés d’autodeterminació de Catalunya.


CUP /