Redacció •  Catalunya •  04/10/2021

Mena: “Cap govern pot mirar cap a una altra banda quan uns pocs estan robant recursos que són de totes amb l’evasió fiscal”

El portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha afirmat que demanaran que s’augmenti un 15% l’impost de societats a les negociacions dels PGE.

Mena: “Cap govern pot mirar cap a una altra banda quan uns pocs estan robant recursos que són de totes amb l’evasió fiscal”

Aquest matí el portaveu de Catalunya en Comú, Joan Mena, ha començat  valorant el recent fitxatge d’Antonio Miguel Carmona com a vicepresident d’Iberdrola enviant un missatge al PSOE, “creiem que cal una actuació exemplar del Partit Socialista per demostrar el seu rebuig a les portes giratòries. Si mantenen silenci el missatge que estaran enviant a la ciutadania serà que permeten això”. En aquest sentit el portaveu s’ha referit a unes recents declaracions del socialista respecte els preus de la llum “ara s’entén perquè el senyor Carmona estava en contra de les mesures de limitacions de beneficis a les elèctriques i titllava de ‘fake’ el buidatge de pantans que va fer Iberdrola”

En segon lloc, Mena ha volgut contestar algunes de les afirmacions que ha fet Pablo Casado a la convenció del PP, «el líder del PP ha dit que vol “reforçar la unitat nacional convertint en delicte la convocatòria de referèndums, la rebel·lió sense violència i els indults als condemnats per sedició” i l’ha respost “voldria dir-li al senyor Casado que celebrar un dels episodis més foscos de la història recent d’Espanya no és constitucionalisme, és pura ignorància”.

Per últim, també ha valorat la publicació dels ‘Papers de Pandora’, “A la conclusió que arribem és que pagar impostos és pels pobres, els rics directament s’han escindit de la resta de la societat”. En aquest sentit, el portaveu ha fet una comparativa “a nivell europeu són 46.000 milions d’euros anuals els impostos que perdem a causa de la utilització de societats offshore. Per dimensionar-ho, això equival a vuit vegades el pressupost anual del Ministeri d’Educació a Espanya” i ha afegit “són molts els recursos que perdem i que podrien destinar-se a millorar la vida de totes i tots”.

El diputat ha afirmat que considera que aquestes noves informacions han d’empènyer a posar límits més estrictes a l’evasió fiscal, “defensem l’impost global a la riquesa que ha proposat l’OCDE, i justament per això estem defensant en la negociació de pressupostos que aquest impost s’apliqui ja a Espanya augmentant l’impost de societats al 15%” i ha conclòs “Els ‘Papers de Pandora’ reafirmen que cap govern pot mirar cap a una altra banda quan uns pocs estan robant recursos que són de totes”.


Catalunya en Comú /