Redacción •  Catalunya •  02/12/2023

CCOO considera injustificat i desproporcionat l’ERO de l’Editorial Vicens Vives

  • CCOO espera rebre «per fi una proposta constructiva per part de l’empresa durant la pròxima reunió negociadora, que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre»
CCOO considera injustificat i desproporcionat l’ERO de l’Editorial Vicens Vives

La central sindical CCOO ha informat aquest divendres de la intenció de la direcció de l’Editorial Vicens Vives d’instar un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per causes econòmiques que afectaria 82 treballadors i treballadores (25% de la plantilla) de 9 centres de treball de tota Espanya.

El centre més perjudicat és el de Barcelona amb una afectació de 52 persones treballadores. «En un any on tot fa preveure que els objectius comercials s’han complert amb escreix, amb previsions de creixement respecte de l’any passat del 30%, els representants dels treballadors i treballadores entenem que ni s’acredita la causa adduïda per a instar la ERO, ni es justifica la procedència dels acomiadaments, ni es garanteix la viabilitat de la companyia», afirmen des del sindicat.

Segons assenyalen, la documentació lliurada inicialment per part de l’empresa ha estat escassa, incomplint l’article 51 de l’Estatut dels treballadors. «Un fet que després de dues reunions encara s’arrossega, constatant així tant l’absència de voluntat de la direcció de facilitar un diàleg de bona fe, com la manca d’arguments per part de l’empresa», afegeixen.

Fa a penes un any i tres mesos, en un acte de conciliació davant el Tribunal Laboral de Catalunya, l’empresa va acreditar que en el pla de viabilitat vigent en aquell moment les úniques baixes previstes fins al 2030 serien les jubilacions naturals. «L’empresa es nega a ensenyar-nos tant aquell pla de viabilitat, que ha resultat fallit, com l’actual, que hauria de justificar que amb 82 llocs de treball menys l’empresa és plenament viable», apunten des del sindicat.

Enmig d’un ambient laboral cada vegada més tibant, CCOO espera rebre «per fi una proposta constructiva per part de l’empresa durant la pròxima reunió negociadora, que tindrà lloc el pròxim 4 de desembre».


ERE /