Redacció •  Catalunya •  01/12/2020

Vilalta, sobre l’acord amb Bildu: «Som 18 diputats al servei de la independència dels nostres pobles»

Esquerra Republicana i Bildu reivindiquen el seu acord estratègic amb l’objectiu de treballar conjuntament per ajudar la gent, aturar la dreta i lluitar per la llibertat dels respectius països.

Vilalta, sobre l’acord amb Bildu: «Som 18 diputats al servei de la independència dels nostres pobles»

Som 18 diputats al servei de la llibertat dels nostres pobles, al servei de la independència”, així s’ha referit la secretària general adjunta i portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, a l’acord estratègic entre els republicans i la formació basca EHBildu.

En els darrers mesos, els indepedentistes d’esquerres bascos i catalans hem sincronitzat agendes”, ha explicat Vilalta, amb l’objectiu de “defensar Catalunya i defensar Euskadi des de tot arreu, també des del Congreso”.

La secretària general s’ha referit al pacte estratègic en tres grans eixos. Primer, Vilalta ha assenyalat que l’acord vetlla per “ajudar la gent dels nostres països”, especialment “tenint en compte la greu situació social i econòmica”. Segon, la republicana ha afirmat que estan determinats a “aturar la dreta” i ser “l’esquerra independentista útil, al costat de la gent”. Per últim, Vilalta ha fet èmfasi en què l’acord passa per “avançar cap a la llibertat dels nostres pobles, i avançar cap a la República Catalana”, així com en “millorar el dia a dia de la gent” com a millor manera per “assolir la independència”.

Per la seva banda, el coordinador general d’EHBildu, Arnaldo Otegi, ha posat de relleu el que considera «l’encert» d’ambdues formacions d’optar per una «estratègia de buscar majories democràtiques a les urnes que obrin les portes a la justícia i la llibertat dels pobles». En aquest sentit, el líder basc ha assegurat que han après de Catalunya que «es pot fer», i que «si s’ha fet una vegada, es pot tornar a fer». «El futur de Catalunya és també el futur d’Euskadi«, ha afegit Otegi, «i el futur de totes les nacions sense Estat d’aquest país».

Seguim coordinats per aturar la repressió amb l’amnistia”, ha clos Vilalta, “i per posar les bases polítiques de la resolució del conflicte amb el dret a l’autodeterminació”.


ERC /