Redacción •  Vivienda • 16/05/2019

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme convoca una cercavila popular contra l’especulació i els desnonaments

Estació de Premià de Mar, 25 de Maig, 11 h.

La Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme convoca una cercavila popular contra l’especulació i els desnonaments
Arran de la greu situació que pateix la comarca en matèria d’habitatge, la Xarxa d’Habitatge del Baix Maresme convoca una cercavila popular i reivindicativa. La Xarxa denuncia l’especulació i el lloguer turístic obliguen les persones a marxar de la seva usual zona de residència.
 
La convocatòria, també organitzada per la Xarxa d’Habitatge de Masnou i la Plataforma d’Afectats Per la Crisi i el Capitalisme de Mataró, pretén expressar la preocupació per la situació de l’habitatge a la comarca.

Per una banda, la Xarxa denuncia que diversos actors del mercat immobiliari com fons d’inversió, grans propietaris o entitats financeres estan fent negoci del dret a un habitatge digne, gràcies a la permissivitat o la complicitat directa de les institucions. 

Centenars de famílies han passat durant l’últim any per les assemblees de la Xarxa cercant suport davant de finalitzacions arbitràries del contracte de lloguer, pujades del preu o ordres de desnonament per no poder pagar el lloguer.

D’altra banda, des de la Xarxa es qüestiona l’aposta irresponsable per un model econòmic centrat en el turisme. L’intent de convertir els municipis de la comarca en destinacions turístiques ha desencadenat la proliferació de pisos de lloguer turístic: el 78% de l’oferta de pisos de lloguer al Baix Maresme són d’ús turístic.
           
Per tot això, la Xarxa insta les institucions a replantejar un model urbanístic i econòmic que posi les persones i els drets al centre. A més, reclama vuit accions prioritàries i d’emergència a l’Ajuntament de Premià de Mar:

  • Que Serveis Socials de Premià de Mar permeti acompanyar les persones dins les seves oficines i abandoni la tònica d’hostilitat.
  • Que l’Ajuntament executi la vigència de l’empadronament sense domicili fix o sense acreditació de la propietat.
  • Que s’aturin les llicències de pisos turístics.
  • Que s’aturin les pujades de lloguers i s’apliqui la indefinició de tots els contractes.
  • Que el bloc d’Enric Granados 27 passi a ser habitatge social.
  • La mobilització de l’immens parc d’habitatge buit i si s’escau la penalització dels seus propietaris.
  • Que es compleixi el mandat popular sobre l’expropiació de Can Sanpere i es respectin les demandes del veïnat.
  • Que s’aturin sense condicions tots els desnonaments.

#CercavilaHabitatge 25M

Per llegir el mPer llegir el manifest sencer feu clic aquí!


Redacción /  Xarxa d'Habitatge del Baix Maresme /