Redacció •  País Valencià •  25/01/2018

Decidim acorda les línies estratègiques d’intervenció

Defensa i enfortiment de la democràcia, fer del País Valencià un bastió democràtic per a garantir les llibertats, la lluita contra l'infrafinançament i l'espoli, així com la commemoració del centenari de la declaració valencianista, eixos principals de treball per al 2018.

Decidim acorda les línies estratègiques d’intervenció

Aquesta setmana s’ha clos, amb la reunió del  Secretariat Nacional,  el cicle de debats a les diferents territorials i sectorials de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià que tenien com a objectiu valorar les activitats realitzades en el 2017 i acordar les línies estratègiques a desplegar durant l’any 2018. Aquestes línies són les següents:

a) Defensa i enfortiment de la democràcia: Estem vivint un procés d’involució democràtica i privació de llibertats individuals i col·lectives a l’Estat espanyol que torna a evidenciar la gènesis antidemocràtica i autoritària d’unes estructures repressives fosques hereves del franquisme. La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià defensa els valors democràtics i les llibertats dels diferents pobles per decidir lliurement el seu futur com a eina constituent d’una societat més justa. El País Valencià ha de ser un bastió democràtic per garantir les llibertats individuals i col·lectives. En aquesta línia s’insereix la realitzarem un sopar solidari amb els presos polítics catalans el proper 3 de febrer.

b)  Lluita contra l’infrafinançament i l’espoli:  El País Valencià és l’únic territori de l’Estat espanyol que està més empobrit que la mitjana i que aporta a la «solidaritat» autonòmica. L’espoli que patim per part de l’Estat, superior als 6000 milions d’€ anuals, ens impossibilita poder garantir uns serveis públics mínims per a la societat valenciana i a més, l’infrafinançament dels serveis bàsics ens condemna a cobrir mitjançant deute la inversió necessària per a fer efectius els serveis cedits per l’Estat. Al País Valencià necessitem una Hisenda pròpia per poder gestionar el nostres recursos i garantir el benestar dels valencians i les valencianes.

c)  Centenari de la declaració valencianista: Des de la Plataforma pel Dret a Decidir volem analitzar la declaració valencianista, relacionant-la en el seu context i actualitzant-la, basant-nos en la societat valenciana del segle XXI. Es tracta de fer un exercici de memòria que ens ajude a repensar el futur compartit del País Valencià com a subjecte polític.

Per finalitzar, acordem sumar-nos i donar suport a la concentració d’Escola Valenciana del proper 17 de febrer per dignificar l’escola pública així com també a la vaga de dones del proper 8 de març per ficar en valor el treball de les dones sistemàticament silenciat i treballar per la paritat de gènere.

No podem deixar d’expressar el nostre agraïment a la SC El Micalet per la realització de la magnífica iniciativa de les Magues de Gener, realitzada a la ciutat de València el 7 de gener del present any i que va superar tots els obstacles i les amenaces antidemocràtiques de determinats sectors. Estem a la seua disposició per a futures col·laboracions.


Decidim /