Redacció •  País Valencià •  09/03/2023

La Policía Judicial de València identifica y traslada al Juzgado amenazas contra el senador Carles Mulet

El passat 6 de gener de 2023 el senador de Compromís, Carles Mulet, va rebre este missatge a través del compte d’Instagram d’una persona amb el nom de D.M.M.G

La Policía Judicial de València identifica y traslada al Juzgado amenazas contra el senador Carles Mulet

Tu eres el hijo de puta que quiere poner una bomba en el valle de los caídos..
Pues una cosa t voy a decir

Mira todos los días debajo de tu coche

Por si la tienes tú o la zorra de tu mujer

Sabemos donde vives así que no provoques si no quieres estar en un ataul o ir de entierro (sic)

Aquesta amenaça directa, va ser una de les moltes rebudes per xarxes durant aquells dies per celebrar el portaveu de Compromís al Senat, que per fi l’ajuntament de Castelló de la Plana havia pogut complir amb la llei de Memòria Democràtica i retirar la creu franquista del Parc Ribalta “ ens van insultar i van amenaçar greument en ple carrer davant la Policia Nacional que va permetre s’amenaçara de mort a càrrecs públics davant la seua cara, ens van insultar i van amenaçar per xarxes durant dies, des de perfils anònims, i des d’organitzacions feixistes. Aquest va ser el missatge que esgotar la paciència i per això va ser denunciat el dia 7 davant la Guàrdia Civil. Ni com a persona, ni com a càrrec públic, he de suportar aquestes amenaces”

Després de practicades diverses diligències es va procedir a investigar els fets per part de l’Equip d’Investigacions Tecnològiques de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de València, donant com a resultat el seu esclariment i procedint a la investigació de l’autor com a presumpte autor d’un delicte d’amenaces segons s’ha comunicat des de l’est equipe de la Guàrdia Civil “ Per aquests fets s’han instruït les diligències amb número 2023-100576-0004 que seran remeses al Jutjat en funcions de guàrdia dels de València. De la qual cosa es dona trasllat per a coneixement”

L’autor d’aquestes amenaces, D.M.M.G, que ha esborrat ja el seu perfil d’Instagram, però les mantenen en altres xarxes socials, és veí de la ciutat de València. Les diligències s’han allargat quasi dos mesos en haver de certificar des de Meta-Instagram que el compte sí que era real i era propietat de la persona ara identificada.

El senador Mulet ha agraït la gestió feta per la Unitat Orgànica de Policia Judicial de València que en tot moment ha estat informant de les gestions i avanços fets, i espera que el jutjat actue amb diligència per a acabar amb aquesta mena de comportaments “ segurament, si aquestes amenaces s’hagueren fet cap a càrrecs públics d’altres partits, obririen telenotícies, contra nosaltres sembla hi ha impunitat, com hem vist, quan li hem demanat explicacions al Govern per permetre amenaces el dia de la retirada de la creu del Ribalta. Si haguérem de denunciar tots els insults i amenaces que rebem de normal no eixiríem dels jutjats o casernes, però hi ha algunes que superen tot el permés. La millor manera d’acabar amb elles són amb condemnes eixemplaritzants”


Compromís /