Redacció •  País Valencià •  04/09/2023

Compromís denuncia el “segrest polític” dels càrrecs de Botànic que no han sigut cessats

Baldoví: “Demanarem la compareixença dels càrrecs del Botànic per denunciar la deixadesa de Mazón 53 dies després de ser investit”

Compromís denuncia el “segrest polític” dels càrrecs de Botànic que no han sigut cessats

Compromís ha denunciat hui la situació dels diferents càrrecs del Botànic que encara no han sigut cessats de les seues responsabilitats per part del govern del Partit Popular i Vox. En esta línia ha anunciat que presentarà a les Corts una bateria de sol·licituds de compareixença dels càrrecs del Botànic que estan patint esta situació.

Per a Joan Baldoví, portaveu de Compromís, “és indecent que, 53 dies després de la seua investidura, el govern de PP i Vox encara no hagen nomenat càrrecs importants del seu govern i obliguen als càrrecs del Botànic a continuar en els seus llocs. Estem parlant d’un autèntic segrest polític de persones per culpa la deixadesa i la falta de previsió del govern de Mazón. Es demostra que tenien moltes ganes de manar, però poques de gestionar.”

“En alguns casos, com el dels responsables d’emergències, ja han hagut de fer front a situacions tan complicades com la temporada d’incendis d’estiu o l’últim episodi de DANA amb una pre-emergència per fortes pluges. Tot això mentre els consellers de PP i Vox no busquen substituts per gestionar”, ha afirmat Baldoví.

Segons Baldoví “estes persones estan demostrant una gran responsabilitat continuant amb el seu treball. Un comportament que contrasta amb la enorme irresponsabilitat de Mazón i de tot el seu govern. Per això i com a mesura de pressió demanarem la compareixença a les Corts dels càrrecs del Botànic que estan patint esta situació sense precedents per a que puguen dir la seua”.

Compromís insta al Consell a establir ajudes urgents als municipis afectats per la DANA

Compromís ha exigit hui al Consell l’establiment d’ajudes urgents per a aquells municipis que han sofert inundacions i destrosses per la virulenta DANA d’este cap de setmana.

Segons explica el portaveu adjunt a Les Corts, Vicent Marzà, “el pas de la DANA pel nostre territori ha causat estralls, amb importants inundacions que han negat carrers, han deixat persones atrapades, han provocat danys personals i en mobiliari públic, tallat carreteres i obligat a suspendre connexions ferroviàries”.

“Les comarques de Castelló han sigut les més afectades, on trobem casos com el de Borriol on l’acumulació d’aigua ha causat multitud de desperfectes amb caigudes d’arbres, conats d’incendi per caiguda de rajos, despreniment de sostre en edificis, rescat de persones atrapades per l’aigua en els seus vehicles i buidatge d’aigua en baixos i soterranis. Una situació que han viscut d’igual manera nombroses localitats que necessiten ajuda de manera immediata per part de la Generalitat”.

Davant esta situació des de Compromís s’insta al Consell a realitzar actuacions urgents que faciliten l’avaluació de danys en els municipis afectats, garantisquen la correcta adequació de les zones sinistrades, així com l’establiment d’ajudes que pal·lien els nombroses desperfectes patits als municipis per retornar el més ràpidament possible a la normalitat.

 


Generalitat de Valencia /