Redacción •  Memoria Histórica •  03/10/2016

Gerardo Iglesias, querellante n’Arxentina por tortures recibíes na dictadura franquista, va declarar nun xulgáu asturianu

El martes 4 d'ochobre, a les 12 del mediudía, Gerardo Iglesias va declarar nel Xulgáu d'Instrucción númberu 4 d'Uviéu (Palaciu de Xusticia, Plaza Eduardo Gota Losada) sobre les tortures que sufrió en tiempos de la dictadura franquista. Esto ye posible gracies al requerimientu de la Xusticia arxentina col exhortu de la xueza María Servini de Cubría, que instruye la Causa 4591/10 contra los crímenes del franquismu.

Gerardo Iglesias, querellante n’Arxentina por tortures recibíes na dictadura franquista, va declarar nun xulgáu asturianu

 Gerardo Iglesias foi’l primer querellante asturianu en sumase a la conocida como Querella Arxentina, abierta nel país suramericanu ante’l bloquéu de la Xusticia española a cualquier intentu de xulgar los crímenes del franquismu.

 
En saliendo de los xulgaos, alredor de les 13:00 hores, Gerardo Iglesias va dar una rueda de prensa na cafetería del Centro Cívico acompañáu d’Ana Messuti, del equipu d’abogaos de la Querella Arxentina.
 
De tarde, a les 19:30 hores, nel Salón d’Actos del Colexu d’Abogaos d’Uviéu, Ana Messuti va dar una conferencia abierta al públicu col títulu de «La Causa Arxentina: les víctimes tienen la palabra».
 

Gerardo Iglesias, querellante en Argentina por torturas recibidas en la dictadura franquista, declarará en un juzgado asturiano

El martes 4 de octubre, a las 12 del mediodía, Gerardo Iglesias declarará en el Juzgado de Instrucción número 4 de Uviéu (Palacio de Justicia, Plaza Eduardo Gota Losada) sobre las torturas que sufrió en tiempos de la dictadura franquista. Esto es posible gracias al requerimiento de la Justicia argentina con el exhorto de la jueza María Servini de Cubría, que instruye la Causa 4591/10 contra los crímenes del franquismo. Gerardo Iglesias fue el primer querellante asturiano en sumarse a la conocida como Querella Argentina, abierta en el país suramericano ante el bloqueo de la Justicia española a cualquier intento de juzgar crímenes del franquismo.

Tras salir de los juzgados, alrededor de las 13:00 horas, Gerardo Iglesias dará una rueda de prensa en la cafetería del Centro Cívico acompañado de Ana Messuti, del equipo de abogados de la Querella Argentina.

Por la tarde, a las 19:30 horas, en el Salón de Actos del Colegio de Abogados de Uviéu, Ana Messuti dará una conferencia abierta al público con el título de «La Causa Argentina: las víctimas tienen la palabra».


franquismo /  memoria histórica /  Querella Argentina /