Redacció •  Catalunya •  29/10/2017

Pancartes de rebuig la jura de bandera espanyola a Vila-real

Cap homenatge a l'estat opressor i explotador! Som Països Catalans!

Pancartes de rebuig la jura de bandera espanyola a Vila-real

Endavant i Arran a la Plana Baixa pengen pancartes de rebuig a l’acte de jura de bandera espanyola organitzat per l’exèrcit i de la mà del PSPV-PSOE a Vila-real.

En el dia de hui, les organitzacions de l’Esquerra Independentista Endavant Plana Baixa i Arran la Plana hem portat a terme una acció de protesta contra la jura de bandera civil organitzada per l’exèrcit espanyol. La jura de bandera s’ha fet de la mà del PSPV-PSOE, partit que governa a Vila-real amb majoria absoluta. Endavant i Arran hi hem protestat penjant dues pancartes contràries a l’acte.

Considerem aquest acte com una exaltació militarista totalment innecessària, realitzat des d’un clar nacionalisme espanyol. Aquest nacionalisme ha mostrat, les darreres setmanes, la seua vertadera cara, violenta i feixistoide, envalentit pels poders d’un estat que, en moments com l’actual, en què s’ha trobat en dificultat, no ha dubtat en utilitzar-lo com a força de xoc als carrers.

No ens deixa de sorprendre, doncs, que el senyor José Benlloch, batlle de Vila-real i d’un partit que es considera progressista, ens porte a la ciutat una reunió dels elements més reaccionaris de la comarca i voltants. Sembla que ell està ben orgullós d’haver- ho fet possible.

La classe obrera del País Valencià i del conjunt dels Països Catalans no tenim cap motiu per homenatjar una bandera que és símbol de l’opressió que pateix el nostre poble. Representa les estructures d’un estat fonamentat en el règim franquista, les elits del qual (financeres, patronals, monàrquiques, judicials, etc.) maltracten la nostra classe amb precarietat laboral, privatització de serveis bàsics i convertint el dret a l’habitatge en un luxe.

Per tot açò, manifestem el nostre total rebuig a qualsevol tipus d’homenatge a l’estat opressor i explotador i diem clar que l’únic camí és la independència per aconseguir uns Països Catalans lliures, socialistes i feministes.


Catalunya /