Comunistes de Catalunya •  Catalunya •  28/04/2017

1 de maig, pel dret de tothom a la riquesa: + treball + salaris + pensions + serveis públics

Aquest 1r de maig vinent, persones treballadores de tot el món sortirem al carrer en defensa dels nostres salaris. 

1 de maig, pel dret de tothom a la riquesa: + treball + salaris + pensions + serveis públics

Aquest 1r de maig vinent, persones treballadores de tot el món sortirem al carrer en defensa dels nostres salaris. Ens manifestarem perquè els nostres salaris són atacats per aquells que es lucren del nostre treball. Protestarem perquè, a la recerca del seu benefici, van empobrint les nostres famílies, van esmicolant la protecció social de la nostra gent gran, van robant el futur de les nostres filles i els nostres fills. Assenyalarem enemics perquè sabem que aquesta agressió contra la gent treballadora té responsables. 

Tenim molts motius per a reivindicar els nostres salaris. Per què som persones treballadores i dels nostres salaris depenen les nostres condicions materials. Perquè 1 de cada 5 de nosaltres ni tan sols tenim un salari perquè no tenim treball. Perquè les dones treballadores seguim sent doblement discriminades en els nostres sous. Perquè els nostres salaris no han augmentat des de fa dècades i hem anat perdent poder adquisitiu fins a asfixiar-nos en la pobresa. Perquè dels nostres salaris depenen també les pensions de les persones que no poden treballar i els serveis públics com l’educació, la salut i l’atenció social.

Tenim molts motius per a la protesta. Perquè mentre la gran majoria de persones que treballem ens anem empobrint, una minoria d’especuladors ociosos segueix enriquint-se sense mida del nostre esforç. Perquè mentre els salaris cauen, els beneficis augmenten. Perquè mentre l’esforç del treball es castiga, l’estafa i l’especulació es recompensen. Perquè els corruptes governen i alimenten entre nosaltres la discòrdia, incidint en les diferències que ens separen, enfrontant-nos els uns als altres, dividint-nos per gènere, procedència o identitat.

Tenim molts motius per a assenyalar els responsables. Perquè sabem qui són i sabem que ens ataquen premeditadament. Perquè sabem que s’amaguen rere les façanes d’importants corporacions i que es disfressen de respectables emprenedors. Perquè sabem que darrere les màscares són com freds comptables cobdiciosos que valoren la vida per allò que posseeixen i consumeixen. Perquè sabem que ells alimenten el terror i les guerres i arrosseguen a l’exili i la misèria als qui arreu del món són com nosaltres, persones treballadores. Perquè som conscients que no s’aturaran fins a haver devorat la terra i haver-nos desproveït de tots els seus recursos. Perquè la seva riquesa és la nostra misèria i la nostra condemna com a humanitat.

Aquest primer de maig sortirem al carrer per vindicar el dret de tothom a la riquesa, per exigir una redistribució justa de la riquesa creada per la humanitat. Sortirem a demanar més salaris perquè la nostra lluita és la batalla entre salaris i plusvàlues, entre treball i capital. No sortirem a demanar la intervenció de cap força divina, de cap institució superior, ni de cap líder suprem. No sortirem a pidolar un augment salarial miserable o una ajuda de subsistència per a la gent pobra. Sortirem als carrers perquè són nostres, a exigir els nostres salaris que ens pertoquen per justícia. Sortirem perquè també volem exercir el nostre dret col·lectiu a la riquesa, fins avui privilegi dels explotadors. Sortirem perquè hem declarat la guerra als corruptes i els especuladors. Sortirem a organitzar-nos per a la lluita, perquè encara estem en lluita, en una lluita antiga, la lluita de classes.

Pels nostres salaris, per la dignitat de totes les persones treballadores, pel dret de tothom a la riquesa: + treball + salaris + pensions + serveis públics!

Visca el Primer de Maig!
Visca la Classe Treballadora!
Comunistes de Catalunya
Barcelona, 25 d’abril de 2017

Font: http://bloc.comunistes.cat/2017/04/1-de-maig-pel-dret-de-tothom-la-riquesa.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+comunistesbloc+%28Bloc+Comunistes%29&utm_content=FeedBurner

Catalunya /