Redacció •  Catalunya •  27/10/2017

Contra l’agressió del 155 de la Constitució espanyola; autoorganització, autotutela i respostes en defensa dels drets civils i polítics des del municipalisme i l’internacionalisme

Entenem que les institucions d’àmbit municipal, així com l’arena internacional, tenen una posició que obligarà a una resposta.

Contra l’agressió del 155 de la Constitució espanyola; autoorganització, autotutela i respostes en defensa dels drets civils i polítics des del municipalisme i l’internacionalisme

La CUP-CC vol posar de manifest que la decisió del govern de Rajoy, amb el suport dels partits polítics de Ciudadanos-Ciutadans i el PSOE-PSC així com del mateix Monarca, d’eliminar l’autogovern i d’intervenir les principals institucions catalanes, entre les qual es Parlament, és la major agressió contra els drets civils i polítics, individuals i col·lectius, del poble català des de la dictadura franquista.

Una agressió que ni tan sols troba cobertura en la mateixa legalitat espanyola, ja que la interpretació del marge d’actuació de l’executiu, excedeix de molt, el que preveu el propi articulat constitucional. 

A més, el cessament del Govern i, de facto, del propi Parlament, no son mesures dirigides contra la majoria independentista, sinó que son mesures adreçades a humiliar i castigar unes institucions que representen el conjunt de la ciutadania. Son mesures que alteren la voluntat popular expressada a les urnes per tal de consolidar un estat d’excepció pel conjunt del país.

Des de la CUP-CC entenem que, tot i que l’Estat opti per excedir-se, de molt, de les prerrogatives que té reconegudes, cal que hi hagi una resposta en matèria dels drets civils i polítics que es pretenen suspendre. En aquest sentit, entenem que les institucions d’àmbit municipal, així com l’arena internacional, tenen una posició que obligarà a una resposta.
Durant aquesta setmana la CUP-CC es reunirà amb diferents actors socials i polítics per tal d’anar valorant iniciatives a emprendre des de diferents àmbits.

D’altra banda, des de la CUP-CC entenem que en aquest moment, res pot fer aturar l’aplicació de l’article 155 CE, i per tant, la proclamació de la República esdevé una proposta necessària en la mesura que, a diferència del que fa l’Estat, defensa l’expressió democràtica a les urnes i planteja un horitzó de reforçament de les llibertats i drets col·lectius.


artículo 155 Constitución /