Redacció •  Catalunya •  13/11/2017

Les bases de Barcelona En Comú decideixen posar fi al pacte municipal amb el PSC

Un total de 3.800 persones -el 40% del registre de Barcelona En Comú- han participat en la consulta que es va obrir el passat dijous per preguntar a les bases sobre la continuïtat del pacte municipal amb el PSC, atès el suport dels socialistes a l’aplicació de l’article 155. Un total de 2.059 persones (54%) han votat sí a posar fi al pacte, mentre que 1.736 han votat en contra (45%) i hi ha hagut 5 vots en blanc.

Les bases de Barcelona En Comú decideixen posar fi al pacte municipal amb el PSC

El portaveu de Barcelona En Comú, Enric Bárcena ha manifestat que “fer la consulta en aquest moment tan complicat és un orgull per a Barcelona En Comú i una mostra de valentia. Veníem a fer les coses diferents i ho hem demostrat. Per coherència democràtica, no tindrem mai por de consultar els nostres inscrits». Bárcena ha dit que en les darreres setmanes s’hi ha fe un debat “exemplar” entre activistes. “En aquests espais s’han valorat pros i contres, i ens hem escoltat», ha remarcat el portaveu de Barcelona En Comú.

Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcaldia, ha valorat positivament l’any i mig d’acord amb el PSC, però ha reconegut que la situació excepcional que està vivint Catalunya i l’estat espanyol ha obligat a prendre mesures: «Ni la direcció del PSOE ni del PSC han donat la resposta a l’aplicació del 155 que nosaltres esperàvem. Malauradament van decidir allunyar-se de l’espai de diàleg i acostar-se al PP i Ciutadans. Hem intentat fer el possible perquè canviessin de posició».

A més ha manifestat que “l’aplicació de l’article 155 és una peça més d’un procés de recentralització autoritària que està afectant el món local. Està en joc la defensa de drets i llibertats. Per aquest motiu, era elemental activar aquesta consulta, que no hauria estat necessària si el PSC hagués consultat les seves bases sobre el 155″.

En els propers dies, el grup municipal presentarà una proposta de treball. En aquest sentit, el primer tinent d’alcaldia ha concretat que no es governarà amb cap altra força política: “Rebutgem la política de blocs i de fronts, no és bona per a la ciutat ni per a Catalunya. No governarem amb altres partits, però cercarem tots els acords necessaris amb totes les forces polítiques per continuar amb les línies de govern que es basen a situar l’eix social en el centre del debat. Més que mai, la ciutat necessita que els seus interessos estiguin per damunt de tot”.

Després de conèixer el resultat de la consulta, Pisarello ha remarcat que “governar escoltant és el que toca fer”. I ha afegit: “És clar que la ciutadania demana que arribem a acords per fer polítiques de ciutat. Som una formació municipalista i per tant, posarem tota la intel·ligència col·lectiva per fer de Barcelona la ciutat que els seus veïns demanen”.


artículo 155 Constitución /  Barcelona en Comú /  PSC /