Redacción •  Catalunya •  27/06/2016

Xavier Domènech: “Tot i que celebrem la victòria, la volíem acompanyada d’una majoria que fes fora el PP al conjunt de l’Estat”

El cap de llista d’En Comú Podem treballarà per consolidar “un nou espai polític” que esdevingui “una alternativa de país i real a tots els anys de Govern de CDC”.

El cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech, ha valorat molt positivament els resultats de les eleccions a Catalunya sis mesos després del 20-D i en una campanya on la candidatura ha rebut “atacs de totes bandes”. “Tot i que celebrem la victòria, la volíem acompanyada d’una majoria que fes fora el PP al conjunt de l’estat i no ha estat possible”, ha dit Domènech, per la qual cosa, ha afegit, “haurem de fer una reflexió compartida amb Unidos Podemos i les confluències per veure què ha pogut passar i què ha pogut anar malament”.

“No podem celebrar els resultats perquè n’esperàvem molt més: guanyar al PP”, ha manifestat Domènech, però ha volgut deixar molt clar que segueix l’aposta d’aliança fraterna amb la resta de pobles de l’estat. “Estem convençuts que és el futur, que té una incidència política enorme i que és una aposta guanyadora”, ha sentenciat, alhora que ha volgut posar en valor la victòria a Catalunya, que consolida un nou espai polític de les esquerres i del reconeixement de la sobirania plena del país.

Domènech ha admès que després dels resultats d’ahir, a la seva candidatura li pertoca “ser responsable” i “fer oposició”, tot i que “aritmèticament” encara seria possible la conformació d’un govern del canvi. Però ha reconegut que és una alternativa “políticament complexa”. Sigui com sigui, Domènech ha assegurat de forma insistent que “mai” recolzaran un govern del PP. Ja sigui des l’oposició o des la possibilitat de governar, Domènech ha assegurat que treballaran per bastir “un nou espai polític” que esdevingui “una alternativa de país i real a tots els anys de Govern de CDC”. “Hi ha una presidència continuada de Convergència des del 2012”, ha recordat el líder de la confluència, que ha assegurat que en aquests anys “tot sembla haver canviat però governen els mateixos”.

Sobre les crides dels partits independentistes a que En Comú Podem assumeixi els postulats del full de ruta del govern de la Generalitat, Domènech s’ha mostrat crític amb el “paternalisme d’alguns dirigents polítics”, i els ha recordat que el seu partit ha guanyat les dues últimes eleccions a Catalunya esdevenint “el principal espai de els esquerres i del reconeixement de la sobirania plena de Catalunya”.


Elecciones 26J /  En Comú Podem /