Redacció •  Catalunya •  27/05/2017

Xavier Domènech: “En qualsevol mobilització democràtica, hi serem”

Catalunya en Comú suma el suport al referèndum del vicepresident del Parlament Europeu, Dimitrios Papadimoulis.

Xavier Domènech: “En qualsevol mobilització democràtica, hi serem”

El Coordinador General de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, ha explicat durant la visita del Vicepresident del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis, que “en qualsevol mobilització democràtica, hi serem”. Domènech ha destacat també que cal treballar per aconseguir que el dret a decidir sigui una realitat, i ha afegit que «el treball concret per la realització d’un referèndum l’estem fent avui amb el Dimitrios, buscant suports internacionals i també a l’estat». Al mateix temps, ha reclamat conèixer la proposta de referèndum per part del Govern, doncs “no sabem si incorpora els suports internacionals, ni si interpel·larà al conjunt dels ciutadans de Catalunya, tampoc quin serà el paper d’elements claus com són els Mossos d’Esquadra i els treballadors públics”.

El Coordinador General, a més, ha manifestat que «davant la resposta repressiva del Partit Popular hi ha legitimitat per exercir desafiament democràtics”, tot i que ha indicat que “cal fer-ho bé per acumular cada cop més forces a Catalunya, a Espanya i a la comunitat internacional”. Domènech ha explicat que davant la perspectiva de bloqueig per parts del populars, hi ha un creixement constant i progressiu dels suports per part dels ciutadans espanyols i dels diputats i diputades del Congrés dels Diputats al referèndum. “Aconseguir el referèndum és una feina que no té data, així que seguirem treballant malgrat els entrebancs del Partit Popular”, ha dit. “Catalunya s’ha mobilitzat durant més de 7 anys i la resposta ha estat igual a res, és evident que el Partit Popular forma part del problema i no pas de la solució”, ha criticat Domènech.

El Vicepresident del Parlament Europeu, Dimitros Papadimoulis, ha mostrat el seu suport al referèndum i ha demanat buscar entre tots “una solució política, obrint les mires de tots els actors, per aconseguir celebrar un referèndum a Catalunya”. Alhora, ha volgut felicitar Catalunya en Comú per ser un espai de confluència entre diferents tradicions polítiques. “La confluència és molt important ja que necessitem un espai de canvi alternatiu a les polítiques de dretes i a l’extrema-dreta a Europa”, ha dit.

L’eurodiputat dels grup dels Verds/ALE i Coordinador de Relacions Internacional de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, també ha estat present a l’acte, on ha assegurat que buscar suports per fer un referèndum amb plenes garanties “és una feina que no s’atura i la continuarem fent sigui quin sigui el proper escenari”.


Catalunya en Comú /