Redacció •  Catalunya •  26/11/2016

La comissió de Justícia del Parlament acorda compareixences per fiscalitzar els incidents del CIE de Zona Franca

La Comissió de Justícia del Parlament de Catalunya ha votat avui les sol·licituds de compareixences proposades per la CUP-CC sobre la situació del CIE de Zona Franca, els incidents relatius a la vaga de fam i amotinaments i la negativa d'entrada de diputats del Parlament.
La comissió de Justícia del Parlament acorda compareixences per fiscalitzar els incidents del CIE de Zona Franca
La Comissió de Justícia ha acceptat les cinc propostes de compareixença, concretament del director del CIE, dels jutges titulars dels jutjats d’instrucció 1 i 17 de Barcelona encarregats de control del CIE, del fiscal adscrit a aquesta matèria així com d’Anna Figueras l’advocada del Servei d’Orientació Jurídica del CIE.
 
En la seva intervenció a la Comissió per defensar les sol·licituds el portaveu de Justícia de la CUP-CC, el diputat Benet Salellas, ha destacat «la importància que el Parlament exerceixi funcions de control d’un espai on es vulneren els drets humans» i que, «davant de l’absència de decència democràtica del govern del PP que impedeix l’accés de la pròpia presidenta del Parlament al CIE, escoltem aquells que són els responsables de vetllar pel compliment i garantia dels drets humans en aquest Guantánamo a l’espanyola que hi ha a la Zona Franca de Barcelona».
 
Les sol·licituds de compareixences han obtingut el suport de la CUP-CC, Junts pel Sí, PSC i CSQP i l’oposició del PP. C’s ha donat suport a algunes d’elles i a d’altres, no.

CIE /