Imagen extraída de Twitter •  Redacció •  Catalunya • 26/09/2018

Elisenda Alamany urgeix a “desencallar definitivament” la situació sobre la suspensió dels diputats

La portaveu de Catalunya en Comú Podem demana una solució “que garanteixi els drets, no alteri les majories i no posi en risc la institució”.

Elisenda Alamany urgeix a “desencallar definitivament” la situació sobre la suspensió dels diputats

La portaveu de Catalunya en Comú Podem, Elisenda Alamany, ha fet una crida avui a “desencallar definitivament” la situació dels diputats afectats per la suspensió dictada pel jutge Pablo Llarena i ha reiterat que la solució ha de “garantir els drets dels diputats, no alterar les majories, ens agradin més o menys, i no posar en situació de vulnerabilitat i risc a la institució, tenint en compte que venim d’una intervenció prèvia del 155”.

“Aquestes condicions són bàsiques per una solució”, ha remarcat Alamany, que ha anunciat el suport del seu grup a una eventual proposta que anés en aquesta línia. “Si el dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat respecta aquestes tres coses, hi donarem suport”, ha refermat, alhora que ha celebrat el “primer pas per desencallar” la situació que han anunciat avui els grups que donen suport al Govern.

La portaveu també ha criticat que la “incertesa” sobre l’aplicació de la resolució judicial “és derivada de la intromissió de Llarena a la vida política de Catalunya”.

Sobre l’anunci del president de la Generalitat, Quim Torra, de posada en marxa del Fòrum Social Cívic i Constituent, Alamany ha explicat que el seu grup “esperarà” a saber algun detall sobre la proposta, de la qual no en tenen “cap informació”, ha dit. Amb tot, ha sostingut que “els gestos simbòlics i les proclames han de passar a un segon pla per passar a fer passos efectius reals de construcció de país”, i ha lamentat que “portem massa temps amb fòrums, nacions digitals i gestos simbòlics”.


155 /  CeCP /  Imagen extraída de Twitter /  Parlament de Catalunya /  Redacció /