Lydia Chaparro / Ecologistas en Acción •  Redacció •  Catalunya •  15/09/2018

Ofensiva dels comuns al Parlament per acabar amb l’especulació urbanística a la Costa Brava

El diputat David Cid registra una proposta de resolució per aturar 104 habitatges i un hotel de luxe a la part alta de Cadaqués, al límit del perímetre del Parc Natural del Cap de Creus. Aquesta iniciativa se suma a les ja presentades per aturar la urbanització abusiva de cales com la d’Aiguafreda a Begur, la d’Aigua-Xelida a Palafrugell i per preservar espais d’interès natural com Cap Roig i el Cap de Creus.

Ofensiva dels comuns al Parlament per acabar amb l’especulació urbanística a la Costa Brava

El grup parlamentari de Catalunya en Comú Podem continua la seva ofensiva parlamentària per protegir els espais d’alt valor natural de la Costa Brava. El diputat David Cid ha registrat una proposta de resolució per instar el Govern a que prengui totes les mesures necessàries per aturar les obres d’una nova urbanització a Cadaqués: un complex plantejat al sector de Sa Guarda que preveu l’edificació de 104 habitatges i un hotel de luxe a la part alta de la població, en el límit del perímetre del Parc Natural del Cap de Creus.

El text recull les denúncies i demandes de l’entitat Amics de la Natura de Cadaqués, que apunta que el 70% dels terrenys previstos al projecte són limítrofes amb el parc natural. A més, s’hi preveu construir un vial general de 10 metres d’amplada que faria desaparèixer unes 250 oliveres de Verdal-Llei de Cadaqués, una varietat inclosa a la Denominació d’Origen Protegida Empordà.

La proposta de resolució també insta l’Executiu català a modificar el pla director urbanístic del sistema costaner per permetre la desclassificació de sòl urbanitzable que no ha estat desenvolupat.

Aquesta iniciativa se suma a les que, des de finals del mes d’agost, ha realitzat el diputat a la cambra legislativa catalana. Dues d’elles, també amb l’objectiu d’aturar urbanitzacions abusives a les cales d’Aiguafreda de Begur i Aigua-Xelida a Palafrugell, així com per preservar espais d’interès natural com Cap Roig i el Cap de Creus.


CeCP /  Especulación /  Parlament de Catalunya /  turismo /