Redacció •  Catalunya •  26/03/2019

CatECP denuncia que el Govern “no governa” i “fa fallida en polítiques socials”

Ribas anuncia l'impuls d'una comissió d'investigació sobre abusos sexuals a menors.

CatECP denuncia que el Govern “no governa” i “fa fallida en polítiques socials”
La portaveu adjunta de Catalunya En Comú Podem, Marta Ribas, ha denunciat que el Govern de la Generalitat “fa fallida en polítiques socials”. La diputada ha afirmat que “no només tenim un Govern que no governa” sinó que, a més, “té les llistes d’espera sanitària disparades, no afronta l’emergència habitacional i no actua com cal en els casos de violència sexual contra la infància”.
 
Ribas ha lamentat que la Generalitat consideri que la política sanitària és “política petita” i ha recordat que la proposta de nou decret sobre llistes d’espera que se’ls va plantejar a principis d’any és “absolutament insatisfactòria perquè no dóna resposta als elements de fons”.
 
La portaveu adjunta dels comuns al Parlament també ha recriminat al Govern que enlloc d’afrontar l’emergència habitacional provocada per les dificultats en l’accés a l’habitatge “enviï als Mossos d’Esquadra a actuar contra les famílies vulnerables que estan essent desnonandes, com ha passat recentment a Manresa”. Ribas també ha recordat que el nou decret llei d’habitatge és insuficient i que fins i tot “fa marxa enrera en la tasca que han fet els ajuntaments en aquest tema”.
 
En conseqüència, CatECP ha demanat la compareixença del consellers Vergés i Buch per a que donin explicacions sobre les dues situacions. De la mateixa manera, també s’ha sol·licitat la compareixença de la consellera de Justícia, Ester Capella, per a que expliqui la decisió des de la Secretaria de Mesures Penals de concedir a Oriol Pujol el tercer grau penitenciari. 
 
Finalment, Ribas ha anunciat que CatECP presentarà una moció al proper ple per a que tots els grups votin si volen o no que es creï una comissió d’investigació sobre els casos de violències sexuals contra infants en espais educatius religiosos. Coincidint amb l’inici del judici pel cas Maristes, la portaveu adjunta ha recordat que el seu grup porta des de l’inici de la legislatura intentant sumar forces per impulsar aquest òrgan i que des d’aleshores només ha rebut “nos i demores”.  “Cal que tots els diputats i diputades diguin públicament si estan d’acord o no en aixecar catifes”, ha emfatitzat Ribas, que ha detallat que Ciutadans i PSC han rebutjat la seva oferta. 
 
La moció que presentaran els comuns reclama que es convertexein en obligatoris els protocols contra violències sexuals contra infants i que “el centre que incompeixi la norma, tingui la titularitat que tingui, en pagui les consequències”. Per exemple, si és concertat, els comuns proposen que se’ls reitiri el concert. 
 
En segon lloc, la moció reclama que hi hagi un únic tipus d’unitat d’atenció especialitzada per infants víctimes de violències sexuals. “L’objectiu és que la primera declaració de l’infant serveixi ja per a qualsevol procés i s’eviti així que el nen o nena torni a reviure l’experiència i a revictimitzar-se”.

Catalunya en Comú-Podem /  Marta Ribas /