BeC •  Redacció •  Catalunya •  24/02/2019

Ada Colau: “A Catalunya ha de ser compatible i necessari defensar els drets socials i els drets civils”

  • Per altra banda, Colau ha recordat a Pedro Sánchez que amb un decret “encara estem a temps” de regular el preu de lloguer.
  • Ada Colau ha donat les gràcies als nous activistes que avui han participat a la primera trobada oberta “per estar disposades a donar la cara perquè continuïn endavant aquestes polítiques de canvi”
Ada Colau: “A Catalunya ha de ser compatible i necessari defensar els drets socials i els drets civils”

“No hi pot haver jerarquia entre drets, han d’anar de la mà. Igual que nosaltres ens hem compromès amb la radicalitat democràtica, a Catalunya ha de ser compatible i necessari defensar els drets socials i els drets civils”, ha manifestat Ada Colau, que ha fet aquesta crida en el marc de la primera trobada de nous activistes que Barcelona en Comú ha celebrat aquest dissabte i que ha omplert el Casinet d’Hostafrancs.

“Ha estat un mandat complicat amb el context polític que tenim a Catalunya”, ha dit Colau, en un context electoral amb dues cites a les eleccions generals i municipals, que també ha assenyalat que “la lluita pels drets i les llibertats fonamentals ens afecta a tots i a totes i no es pot fer supeditant-hi la lluita pels drets socials. Calen polítiques valentes i compromeses en els dos àmbits i alhora”. I ha afegit: “teixir aliances és clau per tenir una solució de futur”.

Per altra banda, Ada Colau ha exigit a Pedro Sánchez i al PSOE que compleixin amb el seu compromís. “Es va comprometre a regular els lloguers”, ha dit Colau que ha recordat que aquesta promesa es va materialitzar en un acord de pressupostos i li va fer a ella quan va venir al Consell de Ministres celebrat a Barcelona al desembre. “Estem a temps de regular-lo amb un decret perquè el plantegen les ciutats, els moviments socials i la ciutadania está a favor de regular els lloguers. Exigim que compleixin amb el seu compromís perquè la vida als barris està amenaçada per l’especulació”.

Trobada amb nous activistes

El Casinet d’Hostafrans s’ha omplert avui amb les sessions celebrades al llarg del matí, on també han participat membres de la llista provisional per les municipals. Ada Colau ha donat les gràcies als nous activistes que avui han participat a la primera trobada oberta  “per estar disposades a donar la cara perquè continuïn endavant aquestes polítiques de canvi”

Des del passat mes maig els veïns i les veïnes s’han anat sumant al projecte de Barcelona en Comú a través petites trobades de benvinguda. Amb la proximitat de les eleccions municipals, l’organització s’ha obert a més persones per poder acollir tots els interessats en formar part de la campanya per les municipals del 26 de maig.

A més, Barcelona en Comú ha posat en marxa el web ada2019.barcelona a través del qual la gent pot apuntar-se per implicar-se en la campanya.


Barcelona /  confluencias /  política municipal /