Redacción •  Catalunya •  22/10/2016

En Comú Podem dóna suport a la denúncia de les organitzacions socials i exigeix el tancament dels CIE

Units Podem – En Comú Podem inicia una sèrie d'accions parlamentàries arran de la protesta en el CIE de Aluche i de les denúncies d'organitzacions socials per presumptes maltractaments als interns del centre. L'objectiu és esclarir els fets ocorreguts al centre i assegurar que els drets dels interns no estan sent vulnerats.

El Grup Parlamentari Confederal Units Podem -En Comú Podem- En Marea ha registrat avui al Congrés dels Diputats juntament amb Compromís (Grup Mixt) una sèrie de mesures parlamentàries amb l’objectiu d’esclarir els fets ocorreguts dimarts passat i els dies següents al Centre d’Internament per a Estrangers (CIE) de Aluche, quan més de mig centenar de persones es van pujar al terrat de l’edifici per protestar per la seva situació al centre, i d’assegurar que els drets dels interns no estan sent vulnerats.

Entre les iniciatives registrades està una Proposició No de Llei per instar al Govern al tancament de tots els CIE del territori espanyol a causa de la inherent vulneració de drets que suposa l’existència d’aquests centres.

Així mateix, s’han registrat sol·licituds de compareixença de Jorge Fernández Díaz, Ministre d’Interior en funcions; d’Ignacio Cosidó, Director General de la Policia; del cap de seguretat i el director del CIE de Aluche; i de Javier Barber, regidor de seguretat de l’Ajuntament de Madrid, amb l’objectiu que expliquin els fets succeïts.

D’altra banda, diverses organitzacions de Drets Humans han interposat una denúncia al jutjat de Guàrdia per possibles maltractaments als interns del CIE de Aluche. Des d’En Comú Podem, es dóna suport a aquesta denúncia ja que els fets que es recullen són coincidents amb la informació que va poder obtenir ahir la delegació d’Units Podem i En Comú Podem que va visitar el CIE de Aluche.

La delegació del grup confederal UP-ECP-EM assegura que “els nostres testimonis estan al servei de les organitzacions de defensa dels Drets Humans i de la Justícia. Esperem que s’investiguin aquests fets i es depurin les responsabilitats corresponents. Són fets gravíssims en un país democràtic”.


CIE /  En Comú Podem /